Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Луценко прогнозує вибори в Донбасі навесні 2016 року

Місцеві вибори в Донбасі можуть відбутися в квітні 2016 року. Про це заявив сьогодні журналістам в кулуарах Верховної Ради голова фракції Блоку Петра Порошенка Юрій Луценко.

За словами народного депутата, вибори теоретично можуть відбутися тільки після виведення з Донбасу російських військ і складання зброї учасниками незаконних збройних формувань, а також після прийняття у другому читанні проекту закону про внесення змін до Конституції та коригування виборчого законодавства.

Луценко зазначив, що до кінця 2015 року окупаційні війська мають бути виведені з території Донецької та Луганської областей і це повинно бути зафіксовано спостерігачами ОБСЄ. "Тільки після цього можна голосувати за зміни до Конституції у другому читанні і приймати закон про вибори", − підкреслив голова фракції БПП. Він також додав, що проведення виборів стане можливим не раніше, ніж через 90 днів після виконання цих умов.

2 жовтня в Парижі завершилися переговори лідерів України, Німеччини, Франції і Росії в "нормандському форматі", які стосувалися врегулювання збройного конфлікту на Донбасі. В результаті цих переговорів були досягнуті домовленості про проведення місцевих виборів на тимчасово окупованих територіях за українським законодавством, надання імунітету учасникам виборів та амністії членів незаконних формувань, передачу контролю над державним кордоном українській стороні і відведення озброєнь від лінії зіткнення. Також сторони взяли на себе зобов'язання виконати мінські угоди до кінця 2015 року.

DT.UA

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ