Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Луценко розповів про результати обшуку в НАБУ

Генеральний прокурор Юрій Луценко повідомив, що слідчі дії в Національному антикорупційному бюро завершено. Про це він написав у п'ятницю ввечері у Facebook.

Він наголосив, що ГПУ порушила справу про незаконне прослуховування телефона, яке ініціював детектив НАБУ, за заявою СБУ.

"Версій про винного є декілька – або це працівник СБУ, що невірно надав інформацію про телефони підозрюваного детективу, або це детектив, який не припинив прослуховування сторонньої особи, або обоє разом", – зазначає Луценко.

Генпрокурор наголошує, що "не збирається ділити правоохоронні системи на хороші і погані. Незаконне прослуховування - порушення закону, хто б його не вчинив".

Луценко підкреслив, що розглядає НАБУ як партнерів у боротьбі із злочинністю та корупцією і закликав колег "не створювати штучно ворогів".

"Обшук закінчено. Виходячи з попередньої інформації - цікаво буде подивитися на кульбіт агресивних обвинувачувачів ГПУ ( яка, як їм привиділося, відкрила війну з НАБУ) коли слідство ГПУ винним офіційно встановить НЕ працівника НАБУ:)", – відзначив також Луценко.

У прес-службі НАБУ раніше повідомили, що не мають інформації про вилучення будь-яких документів НАБУ та зазначили, що добровільно надавали копії документів.

Як відомо, у п'ятницю до будівлі Національного антикорупційного бюро, що по вул. В. Сурикова, 3, м. Київ, прибула слідчо-оперативна група Генеральної прокуратури з наміром провести обшук.

У ГПУ заявили, що провели виїмку документів.

Підставою для обшуку в НАБУ Генпрокуратура назвала прослуховування фігурантів справи заступника прокурора Київської області Олександра Колесника.

Генпрокурор Юрій Луценко заявив про обшуки в НАБУ, що це "не міжвідомча війна і не замовлення".

Він також підкреслив, що напередодні повідомляв НАБУ про підготовку візиту слідчих Генпрокуратури.

Одразу громадських діячів і нардепів заявили, що ці обшуки пов'язані зі спробою не допустити отримання НАБУ права на самостійне прослуховування.

Національне антикорупційне бюро також заявило, що вважає незаконною постанову Печерського суду, на підставі якої в п'ятницю проводився обшук в НАБУ, а також сам обшук.

Українська правда

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ