Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Луценко впевнений, що звільнення Тимошенко вигідне передусім Януковичу

Звільнення несправедливо засудженої екс-прем'єр-міністра Юлії Тимошенко в першу чергу вигідне президентові України Віктору Януковичу, бо справа Тимошенко вже стала його "особистою проблемою". Про це в ефірі "5 каналу" заявив колишній міністр внутрішніх справ Юрій Луценко.

"Звільнення Тимошенко - перший крок до визволення України, і чим швидше це трапиться, тим краще буде для всіх, в тому числі, для тієї влади, яка посадила Тимошенко. Не затягувати цю проблему, яка стала особистою проблемою Януковича, вигідно у першу чергу йому. Треба визнати свою помилку, відпустити заручника і почати займатися політикою, а не гангстерською діяльністю", - сказав Луценко.

При цьому він зазначив, що звільнення Тимошенко для подальшого її лікування у зарубіжній клініці - це "один із варіантів виходу з глухого кута, а який завів країну Янукович" і "один із прийнятних для нього варіантів вирішення проблеми".

За словами Луценка, навіть за ґратами екс-прем'єр залишається лідером опозиції і центром української політики. "Тимошенко була, є і залишається лідером української опозиції. Мало того, її відвідують європейські і міжнародні діячі частіше, ніж президента України. А це означає, що вона була і залишається центром української політики", - сказав екс-міністр.

Він також додав, що переконаний в тому, що Тимошенко, як і будь-який інший громадянин, незаконно посаджений у камеру, "повинна бути вільною".

Нагадаємо, захисники Юлії Тимошенко повідомили про погіршення стану її здоров'я після процедур 14 червня. За словами Євгенії Тимошенко, її мати постійно знаходиться у ліжку, не може самостійно пересуватися і через сильний біль приймає знеболюючі.

19 червня президент Віктор Янукович під час зустрічі з лідерами парламентських фракцій, в тому числі з лідером фракції "Батьківщина" Арсенієм Яценюком, дав зрозуміти, що не виключає можливості відпустити Тимошенко на лікування за кордон.

В Євросоюзі неодноразово висловлювали свою готовність прийняти лідера української опозиції, яка зараз відбуває семирічний тюремний термін, для проведення курсу лікування.

21 червня Тимошенко відвідали лікарі з берлінської клініки "Шаріте". Проте жодних коментарів пресі про стан її здоров'я медики не надали. Пізніше глава правління клініки "Шаріте" Карл Макс Айнхойпль підтвердив погіршення здоров'я екс-прем'єра і висловив готовність надати їй відповідне лікування у Німеччині.

1 липня Євгенія Тимошенко, посилаючись на рекомендації німецьких лікарів, заявила, що її матері необхідна термінова операція.

DT.UA

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ