Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Луценко звільнив трьох керівників місцевих прокуратур

За результатами наради у місті Житомирі до Ради прокурорів надіслано сім матеріалів щодо звільнення з адміністративних посад двох заступників прокурорів областей та п’яти прокурорів місцевих прокуратур. Про це повідомили в прес-службі Генпрокуратури.

У п’ятницю, 21 липня 2017 року, розпочинаючи нараду з прокурорами Сумської, Харківської, Полтавської, Запорізької, Луганської, Донецької та Дніпропетровської областей, Генеральний прокурор України Юрій Луценко повідомив про результати попередньої наради у м. Житомир.

Так, Юрій Луценко поінформував, що за наслідками наради, проведеної з прокурорами Автономної республіки Крим, Вінницької, Житомирської, Київської, Черкаської областей та м. Києва, до Ради прокурорів України надіслано сім матеріалів щодо звільнення з адміністративних посад двох заступників прокурорів областей та п’яти прокурорів місцевих прокуратур.

«Радою прокурорів, як ви знаєте, новоствореним органом самоврядування, розглянуто три матеріали і надано рекомендації про звільнення першого заступника прокурора Житомирської області, заступника прокурора Автономної республіки Крим, керівника Київської місцевої прокуратури №2. Вчора я підписав відповідні накази», - зазначив Генеральний прокурор та додав, що стосовно чотирьох керівників місцевих прокуратур матеріали перебувають на розгляді в Раді прокурорів.

Також Юрій Луценко повідомив, що «прокурорами Хмельницької, Черкаської областей для вирішення питання про притягнення до дисциплінарної відповідальності передано ще 5 матеріалів стосовно керівника Кам’янець-Подільської місцевої прокуратури, заступника Черкаської місцевої прокуратури, начальника Жашківського відділу Уманської місцевої прокуратури, начальника Монастирищенського відділу Уманської місцевої прокуратури і прокурора Корсунь-Шевченківського відділу Звенигородської місцевої прокуратури».

«Наші наради звичайно не мають на меті якісь каральні заходи, але вони є дієвим методом змін порядків в прокуратурі, бо сам факт обрання на відкритому конкурсі керівників місцевих прокуратур або призначення діючим Генпрокурором керівника або заступника регіональної прокуратури не є індульгенцією. Все визначає ефективність роботи», - наголосив Генеральний прокурор.

Одночасно Юрій Луценко зауважив, що за наслідками сьогоднішньої наради також будуть вжиті відповідні заходи.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ