Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Львів – лідер у рейтингу прозорості поміж міст України

Львів у рейтингу прозорості міст України посів 1 місце із рейтингом 59,7 бала зі 100 можливих. Про це сьогодні, 21 липня, на прес-конференції повідомила Катерина Цибенко, керівник проекту Transparency Internetional Україна «Розбудова прозорості у містах України», - повідомив кореспондент Гал-інфо.
Transparency International Україна
Transparency International Україна
Transparency International Україна
Transparency International Україна
1/2

Слідом за Львовом йде Кропивницький (55,9 бала), третє місце – Івано-Франківськ (54,2 бала), четверте посів Миколаїв – 51,5 бала. Столиця на 5-му місці із 51,5 бала.

За словами Катерини Цибенко, міста змагались у 13 сферах, зокрема, у бюджетуванні, кадровій політиці, закупівлях, наявності онлайн-послуг та інших.

«Над дослідженням працювали понад 10 аналітиків. За основу ми взяли словацький проект, там за 4 роки моніторингу прозорість міст збільшилась  від 44% до 47%. Щодо українських міст, то середній показник прозорості становить близько 30%», - розповіла керівник проекту.

«Вже із серпня у 10 містах ми маємо намір провести спеціальні семінари для активістів та журналістів, щоб розповісти їм, як підвищувати прозорість їхніх міст. Зокрема, перший семінар  відбудеться 3-4 серпня у Києві, до Львова експерти приїдуть наприкінці вересня», - зазначила Катерина Цибенко.

Заступник міського голови з питань розвитку Андрій Москаленко подякував команді, яка проводила дослідження, та зазначив, що попри те, що Львів і отримав таку високу нагороду, місту є куди рости та розвиватись.

Додамо, Львів у сфері дослідження «Доступ та участь» отримав 7,3 бала із 10 можливих. «Закупівлі» - 4,5/10, «Житлова політика» - 2,5/7, «Бюджетний процес» - 6/8, «Фінансова допомога та гранти»  - 3/8, «Соціальні послуги» -3/4 , «Кадрові питання» - 3/5, «професійна етика та конфлікт інтересів» 3/6.

Наступна п’ятірка міст у рейтингу прозорості міст України:

6 місце – Червоноград 50,5 бала;  

7 місце – Ніжин – 49,9;

8 місце – Кременчук -  49,6;

9 місце – Вінниця 49;

10 місце -  Дрогобич 46,2;

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ