Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Економіка  |  Cуспільство

Львів – осередок міжнародного підприємництва

Андрій Садовий розвиває бізнес середовище Львова. Саакашвілі перебуває в Україні останні тижні. Кримські партизани підірвали два газопроводи і пошкодили дві лінії електропостачання. Рускі вирішили і собі поглумитись над пам’яттю загиблих поляків. Дональд Трамп має намір ліквідувати американську мрію – «Green Card». Британія взялась за розслідування кібер-злочинів Кремля. Земній мамоні всі релігії підвладні.

Андрій Садовий і Річард Поллард покращать львівський бізнес-клімат

Прес-служба міського голови повідомила, що Андрій Садовий мав ділову зустріч із керуючим партнером в Україні консалтингової компанії PwC (Pricewaterhouse Coopers). Під час зустрічі вони обговорили намір компанії PwC відкрити у Львові Центр надання послуг у сфері консалтингу і аудиту.

Річард Поллард розповів про плани компанії: «Ми обрали Львів для відкриття Центру надання послуг, адже ваше місто є в ТОПі: тут і розумні люди, і хороший бізнес-клімат, і вдале географічне розташування. Ми плануємо вже у 2018 році відкрити у Львові наше представництво. Вважаємо, що наш проект покращить у Львові атмосферу підприємництва і додасть позитиву в ділову репутацію міста. Відкриття нашого Центру надання послуг – це чудова перспектива для Львова і його майбутнього».

Міський голова висловив вдячність іноземному гостю за гарний відгук про ділову репутацію Львова, про враження від візиту і розповів, що міськвиконком активно працює у сфері менеджменту над впровадженням європейських стандартів у Львівській міській раді, щоби змінити на краще ментальність людей. А оскільки завдяки відкриттю Центру PwC у Львові може зрости число іноземців, тому доцільно серйозно застановитись про створення у місті англомовної школи.

Зазначимо, що набір співробітників Центру почнеться відразу після оголошення про його відкриття; компанія планує створити робочі місця для орієнтовно 350 осіб. Центр PwC у Львові забезпечить відмінні умови праці, а також унікальні освітні та кар'єрні можливості для талановитої молоді з усієї країни.

Грузинського шоумена не визнали біженцем

Державна міграційна служба повідомила, що 1 листопада остаточно відмовила Саакашвілі в оформленні статусу біженця з рідної Грузії, а також й у статусі особи, яка в Україні потребує додаткового захисту. У повідомленні ДМС наголошено: «Відмовити в оформленні документів через відсутність обґрунтованих побоювань стати жертвою переслідувань за ознаками раси, віросповідання, національності, громадянства (підданства), належності до певної соціальної групи або політичних переконань, а також не доведенні загрози життю в країні походження [Грузії], через побоювання застосування смертної кари чи тортур, нелюдського поводження або такого, що принижує гідність».

Оригінал документу Саакашвілі отримав на руки. Майже відразу активізувалась Теа Цулукіані, очільниця міністерства юстиції Грузії, яка нагадала, що Міхеіла Саакашвілі й досі терпеливо чекають на батьківщині.

Саакашвілі – елітний корупціонер

Вахтанг Майсая, професор Кавказького міжнародного університету, в ефірі одного з українських телеканалів розповів, що за часів президентства Міхеіла Саакашвілі в Грузії під його патронатом процвітала корупція для обраних. Професор зазначив: «У часи Саакашвілі в Грузії на нижчих рівнях корупції не було через жорстокий політичний пресинг вищої влади, однак у політичному істеблішменті процвітала так звана елітна корупція на топ-рівні».

Чинний грузинський президент Георгій Маргвелашвілі є класичним прозахідним політиком. Експерт Вахтанг Майсая пояснив: «На даному етапі не тільки грузинська громадськість, але й уся політична еліта, практично майже вся, має цілковитий консенсус підтримки політичного курсу Грузії. Президент Георгій Маргвелашвілі є класичним прозахідно зорієнтованим політиком, як і чинна правляча політична партія «Мрія». Отож навіть і опозиційні сили теж підтримують нинішній грузинський прозахідний політичний курс».

Українські партизани в Криму

Кримські окупанти повідомили, що невідомі особи підірвали дві вітки газопроводу – біля селища Виноградне і селища Запрудне, а також і дві ЛЕП 100 кВ, які використовують для енергопостачання Алушти і всього південного берега півострова.

За даними українських джерел, у ніч на 1 листопада рускі окупаційні війська цілком припинили рух транспортних засобів і пішоходів через адміністративний кордон із тимчасово окупованим півостровом. Блокування кордону пов’язане з операцією пошуку диверсантів, яких так і не знайшли.

Газопровід «імені Качинського»

Місці падіння літака Ту-154, на борту якого перебував покійний президент Польщі Лех Качинський і весь польський істеблішмент, рускі обнесли парканом і мають намір прокласти газопровід через цю територію. Під'їзну дорогу до місця катастрофи перегородили високим парканом із шлагбаумом. Два щити на ньому інформують, що відтепер це приватна власність компанії «Вік» і доступ до неї заборонений.

Наївні поляки сподіваються, зокрема міністр закордонних справ Польщі Вітольд Ващиковський, що приватний власник цієї території знає про слідчі дії, які провадить польська прокуратура. Адже якщо місце катастрофи зазнає значного впливу будівельних робіт, тоді буде важко виявити можливі докази терористичного акту. А ще Ващиковський сподівається, що будівельні роботи не завадять доступу до монумента жертвам катастрофи.

Інформація про паркан навколо каменя-пам'ятника з'явилась наприкінці серпня, а про його встановлення повідомили місцеві активісти. І всі ці заходи – приватизація території, прокладання газопроводу, територія охоронної межі газопроводу – зроблені для того, щоби польська нога так не ступала на смоленську землю і не дратувала кремлівських можновладців. На Москві свідомо нищать місце катастрофи польської делегації у відповідь на закон про знесення в Польщі радянських пам'ятників, що рускі вважають прямим порушенням міжнародно-правових зобов'язань, згідно з якими польська влада повинна охороняти і захищати такі об'єкти.

Кремль і Brexit

В уряді Великобританії серйозно поставились до інформації про втручання Москви в американські вибори. Про це Тереза Мей, прем'єр-міністр країни Британії, заявила під час виступу в британському парламенті. Відразу після цієї заяви у Центрвиборчкомі Великобританії повідомили, що почали власне розслідування походження джерел фінансування минулорічної кампанії за вихід країни зі складу Євросоюзу. А попередньо Бен Бредшоу, британський парламентарій, висловив переконання, що рускі кіберзлочинці могли втрутитись у систему підрахунку голосів і змінити підсумки референдуму на користь виходу Великобританії з ЄС.

Прощавай, «Green Card»!

Сумна новина для всіх, хто мріє отримати дозвіл на постійне проживання у США: Дональд Трамп ініціює скасування американської мрії – лотереї «Green Card». До такого рішення президента США підштовхнув кривавий терористичний акт у Нью-Йорку. На Манхеттені іммігрант із Узбекистану, який сповідує радикальний іслам, із криками «Аллах акбар!» розчавив вантажівкою кількох пішоходів і велосипедистів. Під час розслідування стало відомо, що узбецький терорист уже 7 років живе в США, а імміграційну візу і дозвіл на проживання він отримав, вигравши імміграційну лотерею.

Шотландія відновлює католицтво

Результати дослідження зафіксували, що в Шотландії католицька віра знову набуває поширення впродовж останніх років. В опитуванні взяли участь 10 тисяч осіб. Понад 51% респондентів повідомили, що не визнають жодної релігії, 24% жителів належать до Національної пресвітерської церкви Шотландії, а 14% ідентифікували себе католиками. Причому кількість послідовників Католицької Церкви продовжує стрімко зростати.

На тенденцію зростання католицизму впливають емігранти з католицької Ірландії. Водночас кількість парафіян Національної шотландської пресвітерської церкви щороку неухильно зменшується. Дослідження показало, що Шотландія знову стане католицькою країною вперше після Реформації, якщо зазначені тенденції продовжаться.

Наживаються всі

Тензіна Дхондена, секретаря і особистого «емісара миру» далай-лами Тенцзіна Ґ'яцо, відсторонили від обов'язків після того, як американський підприємець зі Сіетла звинуватив буддійського ченця у корупції. Бізнесмен розповів, що Тензін Дхонден користувався своїм привілейованим становищем і вимагав гроші у приватних осіб та організацій, а в разі відмови погрожував скасувати приїзд далай-лами на запланований захід.

Тензін Дхондхен 15 років служив посередником між далай-ламою Тенцзіном Ґ'яцо та безліччю філантропів, знаменитостей, вчених і чиновників США, які бажали зустрітись із духовним лідером Тибету. Далай-лама XIV, як тільки дізнався про закулісну підступність свого підлеглого, мало не впав у стан вічної дхіяни (отетеріння), коли усвідомив, скільки матеріальної благодаті пройшло повз його далай-ламівські руки.

Ярослав Левків

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ