Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Львів будуватиме дитсадок в Рясне-Руське

Сьогодні, 16 листопада, під час засідання сесії Львівська міськради депутати затвердили Програму підтримки соціальної сфери та інфраструктури територіальної громади села Рясне-Руське на 2018-2020 роки, передає кореспондент Гал-інфо з сесійної зали.

У програмі сказано, що Львівська міська рада відповідно до Бюджетного кодексу України та Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» здійснить з міського бюджету Львова видатки на створення дошкільного навчального закладу на основі безвідплатної фінансової допомоги у селі Рясне-Руське.

«Село Рясне-Руське має потребу створення дошкільного навчального закладу з достатньою кількістю місць у закладі для забезпечення потреб села Рясне-Руське у дошкільній освіті. З наявністю відповідної кількості груп, у тому числі спеціалізованих (логопедична, санаторна та група затримки психічного розвитку)», - йдеться у програмі.

Львів затвердив меморандум із Рясне-Руською сільською радою

Виконання Програми дасть змогу задовільнити потребу села Рясне-Руське дошкільним навчальним закладом для задоволення соціальних потреб.

Фінансове забезпечення виконання Програми здійснюється за рахунок міського бюджету Львова, коштів бюджетів інших рівнів, інших джерел фінансування, не заборонених законодавством України.

Додамо, що це рішення прийняли для вирішення багаторічного конфлікту між містом та приміським селом, спричиненого непорозумінням в частині погодження меж міста та села від 1988 року. Йдеться про скандал із будівництвом ТзОВ «СіТіПарк» в індустріальному парку.

Як зазначив міський голова Львова Андрій Садовий, у Львові в дитсадки приїжджають до 2 тис. дітей.

«Сільська громада має проект садочка на 50 млн грн. Я зацікавлений, щоб той садок був збудований, бо на території індустріального парку працюватиме багато людей», – сказав Садовий.

Він також заявив, що у Львові на 2020 рік мають вийти на нульову чергу місць у дитсадках.

Довідка

Рясне-Руське - село в Україні, яке розташоване в Яворівському районі, Львівської області, за 45 км на північний захід від райцентру, при шляху Львів-Яворів. До найближчої залізничної станції Рясне-Руське, на залізничній лінії Львів-Яворів, відстань становить 0,5 км.

Перша письмова згадка про Рясне зустрічається в привілеї короля Владислава Ягайла, датованим 1430 роком. Цим документом дозволялося в різних маєтностях львівського римо-католицького архієпископства, серед яких згадувалося і Рясне, перевести судочинство з руського та польського права на магдебурзьке.

Село є центром Рясне-Руської сільської ради, до котрої входять села Рясне-Руське, Підрясне. Чисельність населення становить 1819 осіб.

Село межує із селами: на півночі – з Кожичами, на сході – з Рясною-Польською, на півдні – з Рудним, на заході – з Вороцівим, а на північному заході – з Підрясною (частиною Карачинова). Через південно-західну частину села протікає один з рукавів Білогорського потоку. Сільська забудова знаходиться на півночі села. Через північну частину села проходить шлях Львів-Янів.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ