Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн

Львів: До найбільшого футбольного свята 2012 року залишилось 100 днів

До початку чемпіонату Європи з футболу залишилось 100 днів. Вже 8 червня відбудеться переший матч та відкриття Турніру. Наразі ж у місті тривають останні приготування до найважливішої футбольної події 2012 року. Про це повідомила прес-служба Львівської міської ради.

Львів має нагоду прийняти одну із найсильніших груп, у якій гратимуть збірні Німеччини, Голландії, Данії та Португалії. Нагадаємо, у Львові відбудеться три матчі фінального турніру: 9 червня зіграють Німеччина та Португалія, 13 червня – Данія та Португалія і 17 червня – Данія і Німеччина.

«Матчі за участю цих збірних викличуть величезну увагу вболівальників цілого світу. Ми розуміємо що найбільше вболівальників приїдуть на матчі за участю Німеччини, оскільки німецькі вболівальники традиційно активно і масово підтримують свою національну команду», - зазначає директор департаменту Євро 2012 Олег Засадний.

Відтак, місто очікує, що на матчі у Львів приїде більше 20 тис німецьких вболівальників, близько 13 тис данських та ще 4-5 тис португальських.

Важливо, що всі матчі транслюватимуться у прямому ефірі і мільйони телеглядачів слідкуватимуть за результатами на «Арені Львів».

«Від сьогодні ми детально інформуватимемо мешканців та гостей міста про те, як буде організовано чемпіонат у місті Львові, для того щоб кожен зміг якнайкраще спланувати свій робочий час та відпочинок та почувався якомога комфортніше. Я впевнений, що нашій команді вдасться налагодити ефективну роботу, а чемпіонат у Львові пройде на найвищому рівні гостинності. Серед ключових завдань для міста – організація транспортного сполучення, інформаційно-довідкового супроводу, належного рівня безпеки та дозвілля, гідного культурної столиці України», - вважає міський голова Львова Андрій Садовий.

Організація транспортного сполучення

Для зручного пересування футбольних вболівальників розроблено схему організації дорожнього руху між офіційними місцями Турніру: стадіон-центр, стадіон-аеропорт, аеропорт-центр, залізничний вокзал-стадіон. Ведуться переговори з перевізниками про купівлю близько 50 автобусів великої місткості, а також тролейбусів ЛАЗ. Також буде облаштовано додаткові зупинки для громадського транспорту. Заплановано закінчити реконструкцію вул. Ряшівської, побудувати пішохідну доріжку навколо стадіону, проектовану дорогу 7 та 8, та продовжити тролейбусну лінію до KingCross. В місті будуть розміщені окремі системи знаків для пішоходів та для водіїв транспортних засобів. Пішохідні вказівники – фіолетового кольору з білими стрілками, дорожні – білого кольору з чорними символами або текстом.

Звертаємо увагу мешканців та відвідувачів міста, що рух у центрі Львова буде обмежено на дні матчів, а також один день до і один день після матчів.

Інформаційно-довідковий супровід

Протягом чемпіонату Європи з футболу 2012 в місті працюватимуть 22 інформаційні пункти, а також цілодобова гаряча лінія, де вболівальники та мешканці міста зможуть отримати всю актуальну інформацію. Готується до друку ряд поліграфії – фан-путівник, спеціальна карта міста з позначеннями основних об’єктів УЄФА ЄВРО 2012 та програма заходів на червень, а також відповідні аплікації для мобільних телефонів та версії для завантаження на інтернет-сторінках міста.

Дозвілля вболівальників

Зважаючи на статус «культурної столиці» України, Львів буде робити ставку під час чемпіонату Європи з футболуне тільки на трансляції футбольних матчів на Офіційній фан-зоні, а й на культурному середовищі міста. У дні матчів у Львові будуть різні культурні заходи. У дні поза матчами відбуватимуться концерти відомих колективів, починаючи від ді-джеїв, закінчуючи добрим джазом. А також безпосередньо у фан-зоні будуть дні культури країн, які грають у Львові, щоб і львів’янам показати данську культуру, а заодно підняти дух іноземних вболівальників, налаштувати їх на підтримку національної збірної. Заходи книжкової ярмарки теж хочуть долучитись до свята, організувавши зустрічі з відомим українськими письменниками. Фан-зона працюватиме дуже активно всі 24 дні.  Три дні матчів у Львові, коли приїдуть іноземці, вимагають презентації України. Також будуть залучені фестивальні програми Львова: музичний «Альфа Джаз» стартує в червні 2012. Фестиваль пройде на своїх традиційних майданчиках – у Парку культури, на Площі ринок і в Палаці Потоцьких. Окрім цього, на площі Ринок під час УЄФА ЄВРО 2012 буде сезонний фестиваль «Літо на Ринку».

Нагадаємо, офіційне відкриття фан-зони заплановане на 7 червня. Діятиме вона до 1 липня. Відтак, у зв’язку з монтажем конструкцій, з кінця травня рух пр Свободи частково буде обмежено.

Допомогти зорієнтувати у місті туристам та вболівальникам зможуть волонтери. У Львові на час чемпіонату буле залучено більше 940 волонтерів.

Більше інформації – на офіційному сайті Приймаючого міста Львова www.uefaeuro2012.lviv.ua або на сайті Львівської міської ради www.city-adm.lviv.ua.

Сьогодні також о 19.00 год розпочався футбольний товариський матч між командами України та Ізраїлю. Це перший офіційний матч у 2012 році нашої національної збірної. Тож львів’яни, святкуючи 100 днів до Євро, вболівають за нашу збірну.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ