Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Спорт

Львів готується до міжнародного ралі «Галіція»

30 квітня у Львівській облдержадміністрації під керівництвом голови Львівської ОДА Віктора Шемчука відбулося перше засідання оргкомітету з підготовки до проведення 10 ювілейного міжнародного ралі «Галіція», у якому взяли участь представники Комітету ралі Автомобільної федерації України (FAU), Львівської обласної адміністрації, Львівської міської ради, МНС та ДАІ.

Зазначимо, згідно з єдиним календарним планом проведення змагань, затвердженого Державною службою молоді та спорту України, 12-13 липня 2013р. на території Львівської області планується проведення міжнародного ралі «Галіція», яке водночас є етапом Кубку Європи з ралі, етапом Чемпіонату України з ралі, етапом Чемпіонату Білорусії з ралі. Організатори змагання – Автомобільна федерація України (FAU), Галицький Автомобільний Клуб-Львівський обласний місцевий осередок FAU.

Під час засідання оргкомітету організатори представили спортивну та культурну програми ралійного свята, обговорили організаційні й технічні завдання, питання забезпечення порядку під час проведення як самих змагань, так і урочистих церемоній відкриття й нагородження переможців ралі.

Голова Львівської облдержадміністрації Віктор Шемчук повідомив, що облдержадміністрація готова надати повне сприяння організаторам змагання і висловив сподівання, що це ралі пройде на високому організаційному рівні при забезпеченні всіх заходів безпеки.

«В нас достатньо сил і засобів, щоб забезпечити безпеку спортсменів та вболівальників та провести ці ралі на високому рівні. Ми хочемо, щоб ці змагання стали традиційними на Львівщині, адже саме такі заходи приваблюють туристів. Цього року – це Кубок Європи, але ми хочемо піднімати планку, тому необхідно себе добре зарекомендувати перед міжнародними експертами», – зазначив керівник Львівщини.

Також розглянули проблемні питання щодо стану доріг, які будуть використовуватись під швидкісні ділянки траси та безпеку і швидкість проїзду міжнародних кордонів та митних зон.

Додатково зазначимо, що Міжнародне ралі «Галіція» є етапом Відкритого Чемпіонату України з ралі, а цього року вперше потрапило до календаря Кубку Європи з ралі – престижних змагань міжнародного рівня.

«Ралі – це насамперед велика кількість туристів, вболівальників та городян. І в першу чергу ми повинні подбати про їхню безпеку», – наголосив В.Шемчук.

Цього року в рамках проведення змагань на Львівщині, швидкісні траси будуть розміщенні на дорогах Миколаївського і частково Жидачівського району. Усі показові та презентаційні заходи відбудуть на стадіоні «Арена-Львів».

Довідка.

Чемпіонат України з ралі – ралійна серія, організатором якої виступає Комітет ралі, що входить до складу Автомобільної федерації України (FAU). Ці змагання проводяться в Україні з 1994р. і включають кілька видовищних етапів. Етапи проходять у різних за своїми природними умовами регіонах – у Карпатах, на Прикарпатті й Буковині, у Криму та Приазов’ї. Міста, що рік у рік традиційно приймають ралі, – це Херсон, Львів, Чернівці, Маріуполь, Ялта.

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ