Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Львів хоче надати адресну допомогу тим мешканцям міста, які не в змозі будуть платити за тепло

Один із варіантів, при якому не виникне необхідності переглядати тарифи, це допомога з міського бюджету для теплопостачальних підприємств. Однак цей варіант є соціально несправедливим, адже однакову суму компенсацій отримають і багаті, і малозабезпечені люди. При цьому ця компенсація буде лише збільшуватися від того, наскільки заможною є людина, -- заявив сьогодні під час прес-конференції перший заступник міського голови Олег Синютка.
На думку посадовця, такий шлях є неприйнятним, а тому для підтримки малозабезпечених людей міська влада пропонує вперше впровадити муніципальну адресну допомогу для незахищених категорій людей: сиріт, інвалідів, багатодітних, та інших соціально незахищених категорій з метою компенсації їм зростання ціни на тепло.

Перелік категорій повинен бути визначений спеціальним положенням, яке врахує величину легальної заробітної плати, але не базуватиметься лише на ній, щоб не сприяти її тінізації. Така адресна соціальна допомога повинна бути визначена міською радою, затверджена в бюджеті та виплачена людям до отримання рахунків на оплату теплопостачання.

Окрім того, міська ради пропонує спростити процедур оформлення та отримання пільг і субсидій. Багато людей, які раніше не могли оформити субсидії, матимуть таку можливість, -- каже Синютка. Для тих, хто отримає субсидії, вартість тепла і гарячої води не зміниться, вона залишиться в межах 15 % від загального доходу.

Нагадаємо, що сьогодні під час прес-конференції перший заступник міського голови Олег Синютка заявив, що вже у вересні цього року вартість теплопостачання зросте на 37-52 %. 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ