Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Львів має оплатити рекультивацію Грибовицького сміттєзвалища, - Гройсман

Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман сьогодні, 27 січня, під час брифінгу у Львові заявив, що Грибовицьке сміттєзвалище закрите, і тепер Львівська міська рада повинна власним коштом провести його рекультивацію. Передає кореспондент Гал-інфо.

«Хочу підкреслити, що це зона відповідальності міської влади Львова, яка багато років експлуатує цей полігон і, на жаль, на цьому полігоні не було зроблено жодних заходів, щоб він став по-справжньому екологічно безпечним, технологічно якісним і дав можливість підтримувати в чистоті всю Львівську область, яка вивозила туди свої ТПВ», - сказав Гройсман.

Він також спростував чутки про те, що Львів ще півроку матиме змогу вивозити на Грибовицьке сміттєзвалище тверді побутові відходи.

«Ні, хочу щоб ніхто не спекулював на цій темі. Ми маємо створити план дій по рекультивації полігону на шість місяців. Далі треба буде робити дегазацію полігону, вибирати газ. Треба зробити сталий план управління цим екологічно небезпечним об’єктом. І це вже буде зобов’язання на десятиріччя для Львівської міської ради. Вона має забезпечити фінансування управління цим об’єктом, який має бути закритий. Немає інших варіантів. Така інформація не об’єктивна», - заявив Гройсман.

Він також додав, що саму ж рекультивацію полігону відповідно до усіх норм повинна зробити Львівська міська рада.

«Я не буду займатися безпосередньо рекультивацією. Якщо я візьму зобов’язання перед львів’янами вирішити конкретну проблему, я її вирішу. Це питання Львова, міського голови, команди ЛМР, депутатського корпусу при допомозі Львівської ОДА і Львівської облради», - сказав Прем’єр.

Володимир Гройсман також зробив зауваження, щодо того, що влада Львова не приділяла належної уваги цьому питанню після трагедії, яка там сталася.

«Сьогодні у Львова є всі можливості для того, щоб профінансувати роботи по рекультивації Грибовицького сміттєзвалища. Бюджет розвитку Львова має 1,8 млрд грн. на 2017 рік. Частина коштів може бути направлена на вирішення цієї проблеми і без кредитів», - сказав Гройсман.

Нагадаємо, що 30 травня на Грибовицькому сміттєзвалищі стався обвал сміття. В результаті цього загинуло троє рятувальників і один еколог зник безвісти.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ