Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Львів молитвою вшанує жертв Голодомору

Щорічно, у четверту суботу листопада, яка цьогоріч припадає на 23 число, в Україні відзначають День пам'яті жертв голодоморів. Відтак, у суботу в місті відбудуться заходи – спільна молитва, покладання квітів, запалення свічок. Міський голова Львова запрошує усіх долучитись до заходів, повідломила прес-служба Львівської міської ради.

«Будемо відзначати молитвою, покаянням. Щоб ми просили Господа, щоб така біда більше не була з українцями. Це біда планетарного масштабу. Буде молебень в церкві Юра в суботу, буде запалення свічок, покладання квітів. Місто максимально буде долучатись до усіх процесів, бо це наша пам’ять. Я би хотів, щоб наші діти, внуки добре знали нашу історію. Якщо ми добре будемо знати нашу історію – це гарантія, що ніколи більше такого з нами не буде. Надзвичайно важливо, щоб ми цінували нашу незалежність. Така біда з нами була, коли ми не були самостійною країною. Сьогодні ми маємо свою країну і треба її берегти», - розповів міський голова Львова Андрій Садовий.

Довідка.

Відповідно до Указу Президента України від 31.10.2000 року щорічно у четверту суботу листопада в Україні відзначають День пам'яті жертв Голодомору та політичних репресій. Відповідно до оприлюднених даних, остаточна кількість людських втрат України від Голодомору 1932-1933 рр. складає 10 млн 63 тис. осіб. З цих втрат 3 млн 941 тис. людей померли безпосередньо від голоду і 6 млн 122 тис. становлять ненароджені.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ