Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство  |  Надзвичайні події

Львів можуть офіційно оголосити зоною екологічного лиха

Сьогодні, 12 червня, відбулось засідання міської комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій, на якій було ухвалено рішення про офіційне оголошення Львова зоною екологічного лиха. Таке звернення Львівська міська рада має намір надіслати на розгляд Кабінету міністрів та Ради національної безпеки і оборони (РНБО). Про це повідомив міський голова Львова Андрій Садовий, передає кореспондент Гал-інфо.
На вулицях Львові гниють купи сміття (майданчик в районі вул. Окружна) фото: Гал-інфо

"Через складну ситуацію у місті ми не маємо ставити під загрозу життя мешканців міста Львова. Ми повинні діяти в рамках чинного законодавства. Можливо, цей наш крик буде почутий і буде реакція, бо впродовж року жодної реакції не було.

Ми, як платники податків, маємо право розраховувати на підтримку держави, бо є зона компетенції Львова, а є зона компетенції держави", - зазначив Андрій Садовий.

Відзначимо, що після розгляду в Уряді останнє слово буде за Президентом.

Додамо, станом на сьогодні 6 850 тонн сміття зібралось на вулицях Львова (на переповнених сміттєвих майданчиках і на перевантажувальних станціях). Ситуація у місті вкрай критична. У Франківському районі є такі майданчики, з яких востаннє вивозили сміття ще 24 квітня.

У Львові влада боїться масових сміттєвих барикад на вулицях

Як повідомляло Гал-інфо, перевізник сміття "АВЕ" призупини вивіз ТПВ зі Львова.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ