Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Cуспільство

Львів не зможе довго возити сміття на полігони області, - Синютка

Сміття зі Львова приймають 7 полігонів Львівської області. Втім, ці полігони надто малі, аби постійно приймати львівське сміття. Про це сьогодні, 30 січня, під час брифінгу повідомив голова Львівської ОДА Олег Синютка.

Нагадаємо, сьогодні міський голова Львова Андрій Садовий зазначив, що угоди, які Львів підписав на вивезення ТВП з містами області, є короткотерміновими, то ж сміттєвий колапс у Львові може повторитися. Відтак, міський голова закликав міста області до підписання угод про більш тривалу співпрацю.

Натомість Олег Синютка запевнив: якщо виникне повторна проблема з вивозом ТПВ, ми обов'язково допоможемо.  «Втім це обов'язок міської влади. В разі якщо міська влада офіційно звернеться з заявою, що вони не спроможні справитись з ТПВ, влада держави не залишить 700 тис. львів'ян в біді і готова взяти це завдання на себе», - заявив він.

Голова ОДА також додав, що Львів протягом восьми місяців жодного разу не звертався офіційно до територіальних органів влади про допомогу.

«Жодного блокування чи ігнорування проблеми не було. Відразу як було звернення, ОДА провело комісію з НС, взяли на себе відповідальність, і віддаємо міській владі Львів, очищений від сміття. Очікуємо, що влада міста в подальшому буде виконувати свої обов'язки з вивозу ТПВ»,  - запевнив він.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ