Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Здоров'я

Львів отримає 30 тис. доз вакцини БЦЖ

Надійшла частина вакцин для профілактики дитячих інфекцій, зокрема на Львів виділено 30 тис. доз вакцини БЦЖ. Уже підписані накази про розподіл, і впродовж цього-наступного тижня вакцини, які надійшли на обласні склади, будуть розподілені по районах і місту, повідомила прес-служба Львівської міської ради.

Як повідомив начальник управління охорони здоров’я ЛМР Володимир Зуб, у Львові зможуть відновити вакцинацію дітей, які народилися після 2014 року, коли вакцинація БЦЖ припинилася. 

«Також в невеликій кількості надійшли й інші вакцини, зокрема від гемофільної інфекції, трішки АДП, тобто проблема стовідсотково не вирішена, але Міністерство обіцяє додати наступні поставки, тоді поступово будемо відновлювати втрачене у попередні роки.

Оскільки в середньому у Львові народжується 8 тис. дітей у рік, то цієї поставки достатньо буде для першої вакцинації від народження, проте не вистачить на ревакцинацію», - розповів Володимир Зуб.

Щодо сироватки проти правця, то її в Україні не виробляють. «Протиправцева сироватка в Україні не виробляється. Раніше, до 2014 року, її постачали з Росії. Тепер поставки препарату припинено. Інших препаратів, які мають протиправцеву дію, на території України не зареєстровано», - зауважив Володимир Зуб.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ