Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Львів отримав проект бюджету на 2017 рік

Виконавчий комітет міськради погодив основні показники бюджету Львова на 2017 рік. Відтак, обсяг загального фонду затвердили в розмірі 3,674 млрд грн, а обсяг спеціального фонду – у розмірі 1,493 млрд грн, повідомила прес-служба Львівської міської ради.

Як зазначив керівник міського департаменту фінансової політики Олег Іщук, у проекті враховано та погоджено з профільними управліннями понад 99% показників. Дискусійний 1% обговорять на депутатських комісіях міськради.

«Проект бюджету складено на підставі макроекономічних показників розвитку України на наступний рік, а також цифр, наданих Міністерством фінансів. Тут також враховано зростання мінімальної заробітної плати, енергоносіїв та індексу споживчих цін. Є й низка особливостей. Так, 2 роки тому пройшла децентралізація, у процесі якої наш бюджет отримав на 40% більше ресурсів, які ми могли вкласти в інфраструктуру міста. Однак, зараз зміни до законодавства повернули централізацію, і ці видатки, які 2 роки тому проводили за кошти держбюджету, зараз ми вимушені проводити за рахунок міського бюджету. Це 688,5 млн грн. А цю суму можна було б скерувати на розвиток інфраструктури Львова», – відзначив посадовець.

Що ж до бюджету розвитку, то його обсяг, за попередніми підрахунками, становитиме 1,386 млрд грн.

 «Бюджет розвитку також сформований за реальними показниками. Після врахування у ньому видатків на гарантії нашим ЛКП – а це 321 млн грн, який ми маємо віддати нашим підприємствам, щоб вони розрахувалися з європейськими банками за кредитами – до розподілу залишається 1,065 млрд грн. Звичайно, цю суму буде збільшено на початку року після того, як будемо мати вільні залишки. Я думаю, буде можливість збільшити його орієнтовно на 200 млн. грн», – додав Олег Іщук.

Посадовець також підкреслив, що прийняття основних показників на засіданні виконкому вже зараз – це поштовх до відкритого бюджетного процесу, розгляду показників у комісіях ради і їх публічного обговорення. Остаточні, скориговані цифри зможуть оприлюднити лише після вищезгаданих процедур, прийняття ЗУ «Про держбюджет на 2017 рік» та погодження відповідної ухвали на сесії міської ради.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ