Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Львова є 30 млн грн на купівлю ділянки, якої не можуть знайти

На купівлю земельної ділянки під новий полігон для твердих побутових відходів в бюджеті Львова на цей рік закладено 30 млн грн. Іще 5 млн грн передбачено на виготовлення проекту. Про це під час прес-конференції 11 січня розповів Сергій Бабак, директор департаменту житлового господарства та інфраструктури Львівської міської ради.

Також передбачено 10 млн грн на початок робіт з будівництва нового полігону. До того ж в бюджеті закладені кошти на протиаварійні роботи і рекультивацію Грибовицького полігону 80 млн грн. Загалом – 125 млн грн, зазначив Сергій Бабак.

За його словами, пропозиції по земельних ділянка є. «Пропозиції є, ми їх розглядаємо, але стандарти вимагають – нам потрібна ділянка, яка може бути використана під полігон. Ми над цим питанням працюємо», - розповів Сергій Бабак.

Водночас Форпост з посиланням на того ж таки Сергій Бабак написав, що Львів отримав 5 пропозицій щодо купівлі земельних ділянок, однак, це землі сільськогосподарського призначення, а не землі промисловості, і вони не підпадають під стандарти полігону. Відтак конкурс на купівлю продовжено до лютого. 

«Якщо говорити про ділянки під полігон, то в ДБН визначено, які земельні ділянки мають бути – це землі промисловості. Попередні пропозиції, які є, це землі сільськогосподарського призначення. Тобто, юридичні та фізичні особи готові продати, але в законі є обмеження на використання таких земель під такі види діяльності, а процедура переведення їх із земель сільськогосподарського призначення у землі промисловості, практично, неможлива. Потрібна земельна ділянка, яка буде підпадати під стандарти полігону. Землі сільськогосподарського призначення є різних категорій. Ми опрацьовуємо це питання щодо того, наскільки потім є перспектива їх перевести у землі, які можуть бути використані під полігон. Потрібна конкретика – це право власності на землю, чіткі межі земельної ділянки та призначення. Є наразі 5 пропозицій. Ми продовжили збір пропозицій до лютого. Якщо будуть після того поступати пропозиції, ми, звичайно, будемо їх розглядати у робочому порядку.

Процедура переведення земель зі сільськогосподарського призначення у землі промисловості виходить за межі повноважень міста Львова. Це може тривати півроку - рік, це вже не залежить від оперативності дій міста і структур міста. Це будуть розглядати відповідні державні земельні інституції. Поки земельна ділянка не відведена належним чином з цільовим призначенням, приступати до роботи на ній неможливо», - додав Сергій Бабак.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ