Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Львів півтора року без сміттєзвалища: ділянку під нове досі шукають

Львів і область потребують сучасного полігону для захоронення твердих побутових відходів. За словами Вадима Ноздрі, директора ЛКП «Зелений Львів», пошук ділянки під полігон триває. На сьогодні область запропонувала 17 ділянок. Однак, згідно з передбаченими нормами, за розмірами підходять лише 3-4 об’єкти, повідомила прес-служба Львівської міської ради.

«Є перелік ділянок, які були запропоновані Львівською обласною державною адміністрацією. Їх є 17. З них лише 3-4 підходять за своїми розмірами для того, щоб хоча б умовно розглядати можливість облаштування полігону. На сьогоднішній день вся інформація аналізується. В першу чергу, з точки зору екологічного впливу. Працюють наші консультанти з французької фірми «Еджіс». Важливо, щоб найближчим часом в робочій групі з представниками облдержадміністрації був проведений огляд кожного об’єкту з цього короткого списку. Лише вже після цього буде визначена та пріоритетна ділянка, той район, де це можливо. На сьогоднішній день рішення про розміщення майбутнього регіонального полігону для потреб міста Львова й інших міст Львівської області не визначено. Коли це буде зроблено, складно сказати, бо це залежить не тільки від міста. Сам процес тристоронній, або декілька сторонній. Ми робимо все від нас можливе для того, щоб визначити якнайшвидше. Однак це залежить не тільки від нашої позиції, а й від позиції Львівської обласної адміністрації, місцевих громад, залежить від власників, або користувачів тих земельних ділянок, які розглядаються в конкретному випадку», - наголосив Вадим Ноздря.

Нагадаємо, 28 травня 2016 року на території Грибовицького сміттєзвалища, яке підпорядковувалося ЛКП "Збиранка" і служило для складування твердих побутових відходів зі Львова, спалахнула велика пожежа. Пожежникам вдалося загасити вогонь. Проте, 30 травня, орієнтовно о 15.30 обвалилася частина гори сміття. Під завалом опинилися троє пожежників. Наступного дня рятувальники дістали з-під завалу тіла колег: начальника ДПРП-48 по охороні м. Рава-Руська капітана служби цивільного захисту Рудого Юрія Миколайовича, начальника караулу ДПРЧ-17 по охороні м. Жовква старшого лейтенанта служби цивільного захисту Вненкевича Андрія Миколайовича, пожежника ДПРЧ-17 по охороні м. Жовква сержанта служби цивільного захисту Юнка Богдана Юрійовича.

Тіло четвертої жертви обвалу, еколога ЛКП "Збиранка" 60-річного Олександра Бутіна, не знайшли досі, суд визнав його загиблим. 

Розслідування справи триває.

Мешканці Грибович заблокували вивезення сміття на сміттєзвалище. Згодом його офіційно закрив суд. Львів опинився у сміттєвому колапсі, сміттєві баки були переповнені кілька місяців. Функцію вивезення сміття зі Львова перебрала на себе Львівська ОДА. Питання будівництва сміттєпереробного заводу і полігону для вивезення сміття не вирішене досі, львівське сміття приймають полігони по всій області. 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ