Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка  |  Cуспільство

Львів планує приймати мільйон туристів на рік

Кількість туристів, котрі відвідують Львів за рік, коливається в межах 800 тис. Наші плани – мільйон, – зазначила у коментарі журналістам начальник управління туризму Львівської міськради Оксана Сидор.

«Важливо, що у 2010 році відбулась промокомпанія «Львів – місто фестивалів», де щомісяця розробляли низку подій. Відповідно, ми бачимо позитивні результати. За останні чотири роки кількість туристів, котрі відвідують наше місто, збільшилась на 30-40%», – зазначила начальник управління туризму.

На думку Оксани Сидор, ключову роль у таких змінах відіграв бренд міста. «Адже Львів чи неєдине місто в Україні, яке має свій бренд, тепер ми працюємо над його удосконаленням».

Найбільше туриста цікавить Львів з точки зору архітектури, турист у якісь мірі хоче відчути себе львів’янином, – такі дані опитування, котре проводили у травні та вересні цього року. «Водночас найпопулярнішими сезонами серед туристів у Львові є травень, січень, саме тоді, коли у нас відбувається найбільше подій. Листопад-початок грудня та лютий-початок березня – непопулярні періоди», – сказала Оксана Сидор.

Вона також додала, що на конкретний захід до Львова може приїхати від 2 до 15 тисяч туристів. Все залежить від тривалості події.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ