Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Львів потрапив у сміттєву блокаду

Міський голова Львова Андрій Садовий прокоментував ситуацію щодо вивезення сміття у Львові. Він зазначив, що більше 100 днів місто перебуває у сміттєвій блокаді. Повідомила прес-служба Львівської міської ради

«В мене в понеділок була робоча зустріч з прем’єр-міністром Володимиром Гройсманом. Я ще раз поінформував його про складність ситуації, яка сьогодні є у Львові. Ми більше 100 днів є у сміттєвій блокаді. Щодня для нас дуже велика проблема вивезення сміття. Нам блокують вивезення сміття в інші міста, створюють різні протести. Не зважаючи на це, в принципі, на сьогодні 80% міста в чистоті, 20% майданчиків є перевантажені. Думаю, ми справимось і з цією проблемою. Звичайно, що найважливіше сьогодні, щоб ми дали розуміння людям, як ми вирішуємо проблему.

Питання номер один – це будівництво заводу. Зараз ми завершуємо технічне завдання на проектування заводу. Це довгий процес, але наш проект визнаний як пріоритетний Європейським інвестиційним банком, є погодження Мінрегіонбуду, зараз йде погодження Мінфіну. Думаю, динаміка буде позитивна. Для мене особисто сьогодні важливо якнайшвидше приступати до рекультивації полігону, бо це була основна вимога Грибович та Малехова. Ми зараз формалізуємо з ними відносини щодо угоди, це вирішить і питання вивезення сміття, і сам процес рекультивації. Зараз возимо відходи, фактично, по усій Україні. Це дорого, але інших варіантів нема, бо місто повинно бути в чистоті.

Я попросив пана Гройсмана допомогти, щоб були відповідні доручення головам обласних державних адміністрацій, прохання до мерів міст, щоб було сприяння. Бо 100 днів ми є у блокаді, щодня для нас проблема, куди вивезти сміття. Ми його вивозимо. 20% майданчиків сьогодні переповнені, думаю, ми їх вивеземо. Дві структури, які вивозять, мають труднощі, не мають фізично куди вивозити. Кожного дня це дуже складно, тому я дякую всім, хто нам допомагає. Це складний період, але ми його з честю пройдемо.

Мешканці Малехова мають інформацію, ми зараз з ними в детальних дебатах. Бо є соціальний пакет зі сторони міста, який треба виконати. Ми почнемо в цьому році будувати школу, це великий проект для Малехова, це зобов’язання міста. Дуже багато робіт буде зроблено по водопостачанню, по дорогах. Думаю, ми знайдемо компроміс, громада має прийняти рішення зі свого боку, що вона погоджується з рекультивацією, бо це, в першу чергу, їм потрібно. Якщо не робити рекультивацію – це катастрофа для цілого комплексу, де живуть мешканці Малехова, Великих Грибович. Вони мене все життя питали про одне – коли ми почнемо рекультивацію. Ми сьогодні готові це розпочати, ми чекаємо на розуміння громад.

Банально, зараз потрібно мати місце, куди вивозити сміття. Кожного дня це є велика проблема, коли ми домовлялись з Дніпром, туди вивозили, пробували вивезти в Миколаїв. Шкода мера Миколаєва, бо він погодився з добрими намірами, бо є біда», - розповів Андрій Садовий, міський голова Львова.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ