Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

«Львів» профінансує енергоощадність Івано-Франківська

Банк «Львів» надасть Івано-Франківську кредит на 3 млн грн. під 3% річних у національній валюті за рахунок коштів Північної екологічної фінансової корпорації (НЕФКО). Повідомила прес-служба банку «Львів».

Відповідну угоду у рамках проведення міжнародного інвестиційно-економічного форуму «Партнерство та перспектива» підписали 25 листопада голова правління банку «Львів» Олександр Нємой та міський голова Івано-Франківська Віктор Анушкевичус.

Кредит, виданий львівським банком буде використаний на реалізацію енергоощадних заходів в дев’ятьох навчальних закладах Івано-Франківська: 5 школах і 4 дитячих садочках.

Влада міста сподівається завдяки цьому фінансуванню зменшити споживання енергоресурсів (в першу чергу теплової енергії), модернізувати систему опалення, провести теплоізоляцію тепло-мереж, замінити вікна та двері.

Для реалізації цього проекту з міського бюджету додатково виділять 600 тис. грн.

«Для України – це пілотний проект, і щодо схеми реалізації, і щодо ставки, - каже член Спостережної ради банку «Львів» Ірина Заячук. – Впевнена, що ця співпраця стане прикладом для інших регіонів, які зацікавлені у реконструкції об’єктів соціальної сфери та збільшенні енергоощадності. Спільно з НЕФКО, ми хочемо показати, що головне бажання, а гроші обов’язково знайдуться!»

За словами старшого інвестиційного радника та голови представництва НЕФКО в Україні Юлії Шевчук, даний проект став першим в Україні, в рамках якого НЕФКО надає позику місцевим органам влади.

« Ми плануємо співпрацювати і з іншими областям та містами для реалізації як схожих, так і більш масштабних проектів. Івано-Франківський проект вдалося реалізувати завдяки нашому партнеру у Західній Україні – банку «Львів», завдяки оперативності та професіоналізму його працівників. Не менш важливим є і те, що акціонери обох організацій – з Північної Європи, тому ми розмовляємо, можна сказати, на “одній мові”, та розуміємо важливість подібних проектів з пів-слова”, - зазначає Юлія Шевчук.

Співпраця банку «Львів» та НЕФКО триває вже впродовж чотирьох років. Львівський банк став першим, з яким всесвітньо відома екологічна фінансова організація підписала договір про співпрацю. Завдяки кредитній лінії, отриманій від НЕФКО, «Львів» має можливість реалізовувати спільну Програму енергозбереження, яка передбачає видачу вигідних кредитів фізичним та юридичним особам Львівщини.

Впродовж чотирьох років спільно з НЕФКО банк «Львів» реалізував чимало корпоративних проектів у різних галузях, які стосувались встановлення енергозберігаючого обладнання, переробки відходів, заміни джерел світла та палива енергоощадливими, впровадження заходів спрямованих на економію водних ресурсів.

Завдяки п’ятирічній плідній співпраці цього банку з обласною та міською владою Львівщини, клієнти «Львова» отримують енергозберігаючі кредити під 10% у гривні. А мешканці Городоччини та Радехівщини взагалі мають можливість скористатися безвідсотковим кредитом на такі цілі!

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ