Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Львів прийматиме Форум адвокації прав людини

Наступної середи, 31 травня, у конференц-залі Українського католицького університету (вул. Хуторівка, 35а) пройде Форум адвокації – міжнародний захід, присвячений сучасним викликам адвокації прав людини та правозахисного руху. Захід відвідають понад 20 українських та міжнародних експертів. Для участі необхідно зареєструватися до 24 травня. Повідомила прес-служба Львівської міської ради.

До участі у Форумі запрошують юристів та правозахисників, викладачів та дослідників прав людини, громадських активістів, суддів, представників правоохоронних органів та всіх зацікавлених в адвокації та захисті прав людини.

За словами організаторів, чотири тематичні панельні дискусії форуму будуть присвячені адвокації прав людини в національному та міжнародному вимірах, проблемам правозахисного руху, успішним практикам у сфері захисту прав людини та співпраці між основними стейкхолдерами цієї сфери.

«На Форумі ми обговоримо не теоретичні аспекти, а саме реальні виклики, які стоять перед адвокаційним та правозахисним рухом в Україні. Адже кількість ризиків, з яким стикаються активісти в сфері захисту прав людини, зростає постійно. Крім того, цією конференцією ми започатковуємо серію візійних проектів, які організовуватиме Школа права УКУ для широкого кола правової аудиторії», –  розповів Іван Городиський, представник Школи права УКУ, співорганізатор конференції.

Серед спікерів форуму – Марі Жорж, незалежний міжнародний експерт із захисту прав та свобод щодо обробки персональних даних, Ів Ладор, міжнародний експерт із захисту довкілля, Дмитро Третьяков, non-judicial reporter, керівник відділу Секретаріату Європейського суду з прав людини, Олександр Лємєнов, керівник антикорупційної групи Реанімаційного пакету реформ, та інші фахівці у сфері адвокації прав людини. Також запланована участь Уповноваженого Верховної Ради з прав людини Валерії Лутковської.

Захід відбудеться 31 травня з 09.15 до 17.30 у конференц-залі Українського католицького університету (м. Львів, вул. Хуторівка, 35а). Охочим до участі в Форумі слід зареєструватися до 24 травня. Контакти організаторів: (068) 599-18-15, [email protected].

Нагадаємо, Форум адвокації прав людини організовує  Школа права Українського католицького університету за підтримки Посольства Федеративної Республіки Німеччина в Україні та Секретаріату Уповноваженого Верховної Ради з прав людини. Партнери Форуму: Ресурсно-аналітичний центр «Суспільство і довкілля», ГО «Львівський центр міжнародного права та прав людини», АО «Матвіїв і партнери» та Відділення Асоціації правників України у Львівській області.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ