Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство  |  Культура

Львів ризикує втратити статусу культурної столиці

Сьогодні, 24 січня, під час прес-конференції голова ГО «Музей Ідей» Олесь Дзиндра заявив, що Львів ризикує статусом культурної столиці.

За його словами, бюджет Львова на 2012 рік передбачає зменшення у шість разів фінансування культурних громадських ініціатив, що призведе до зникненнявід 11 до 17 культурних ініціатив. Зокрема, може зникнути й щорічний фестиваль «Драбина».

Він пояснив, що грошей так мало, що ті ініціативи, які залишаться, будуть змушені просто виживати власними силами.

Олесь Дзиндрапояснив, що у Львові дві третини з переліку культурних заходів відбуваються за підтримки бюджетних коштів. Без підтримки міста список ініціатив невпинно скорочуватиметься.

Він зазначив, що гроші, які місто заробить під час Євро-2012 на статусі культурної столиці, у міській раді наприкінці року поділять у ручному режимі.

«Зменшення фінансування культурних громадських ініціатив – це корупційна схема. Цьогорічний бюджет – це удар не те, що нижче пояса, а нижче гомілок. Боюсь, що досвід, якого ми набули раніше, буде нівельовано», – додав Олесь Дзиндра.

За словами голови правління Мистецької ради «Діалог» Зиновія Мазурика, на соціокультурні заходи з міського бюджету цього року пропонують виділити 700 тис грн. Він вважає, що необхідно чітко визначити доцільність їх використання на ті чи інші проектах.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ