Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Львів своїм сміттям із будь-якого села може зробити Лас-Вегас, - Адамик

Ідея Львівської міськрада оголосити про початок збору пропозицій щодо придбання земельної ділянки для розміщення полігону твердих побутових відходів та сміттєсортувального комплексу належить депутатам. Про це сьогодні, 24 листопада, під час звітної прес-конференції фракції «Блоку Петра Порошенка «Солідарність» у Львівській міській раді заявив голова фракції Петро Адамик, передає кореспондент Гал-інфо.

За його словами, кілька днів тому було ініційоване заслуховування на архітектурній комісії питання, яке виносили на сесію 10 листопада щодо виділення 10 га землі під сміттєсортувальний комплекс в Рясне.

«На засіданні комісії були усі – депутати, голови фракцій та інші. Від Львівської міської ради були присутні лише працівники апарату.  Ідею про купівлю земельної ділянки озвучив я. Якось ми говорили про це з Валерієм Веремчуком (голова фракції «Народний контроль»). Проблема зі сміттям існує. Якщо не хочете нас так, то любіть нас за гроші. Ми будемо плати за земельну ділянку. І з будь-якого села своїм сміттям Львів може зробити Лас-Вегас», - сказав Адамик.

Він наголосив, що пропозиції від Львівської міської ради є дуже вигідними для будь-якого населеного пункту, який погодиться продати земельну ділянку.

«Треба говорити з громадами. На жаль, ми десять років дурили Малехів та Грибовичі, давали їм подачки, але питання не вирішували», - сказав він.

За його словами, для Львова економічно вигідніше буде придбати ділянку навіть за 30 млн грн, чим за півроку витрачати 100 млн грн. на вивезення сміття.

«За півроку ми витратили 100 млн грн. на вивезення сміття у інші області. І ще й за це нам показують візитки мера і чеки з львівських супермаркетів, які знаходять в полях на стихійних сміттєзвалищах. Тобто перевізники беруть кошти, а сміття скидають на несанкціонованих звалищах. Так не може тривати далі», - сказав Петро Адамик.

Нагадаємо, як повідомляло Гал-інфо, 10 листопада, під час засідання сесії Львівської міської ради депутати мали розглядати питання про надання ЛКП "Транспортна фірма "Львівспецкомунтранс" дозволу на виготовлення проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки на вул. Т. Шевченка, 327-г. Оскільки це питання стосується будівництва сортувальної лінії ТПВ, то депутати перенесли його.

Окрім того, на громадських слуханнях місцеві мешканці виступили проти такого розміщення сміттєсортувальної лінії у їхньому районі.

Також, як повідомляло Гал-інфо, учора, 23 листопада, Львівська міська рада оголосила про початок збору пропозицій щодо придбання земельної ділянки для розміщення полігону твердих побутових відходів та сміттєсортувального комплексу.

Йдеться про земельну ділянку у межах Львівської області площею 25-30 га. Мерія готова заплатити 1 млн грн. за 1 га землі.

Пропозиції прийматимуть до 23 грудня.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ