Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Львів уже всьоме доєднається до тижня мобільності

У суботу, 16 вересня, у Львові розпочинається Європейський тиждень мобільності, який триватиме до 22 вересня. Щороку Європейський тиждень мобільності проводиться у певній тематиці. Цьогорічна тема: «Екологічна, доступна та розумна мобільність», а слоган: «Разом – ефективніше», повідомила прес-служба Львівської міської ради.

У межах Тижня буде проводитись безліч заходів, які популяризуватимуть сталу мобільність серед мешканців та гостей міста. Зокрема, з 22 серпня до 22 вересня триває конкурс статей на велотематику від Вікіпедія Україна. Кожен охочий може долучитися до написання статей у Вікіпедії, таким чином покращивши доступність інформації на велотему. Кращі дописувачі будуть нагороджені призами від організаторів. До європейського тижня мобільності 14 та 16 вересня також відбудеться підрахунок велосипедистів на основних перехрестях міста. Підрахунок організовує ГО «Львівська асоціація велосипедистів» та ЛКП «Львівавтодор». Дані підуть в основу транспортної моделі Львова.

У межах Європейського тижня мобільності у Львові з 16 по 22 вересня система громадського велопрокату Некстбайк організовує тиждень інформування про роботу велопрокату. Поруч в станціями велопрокату можна буде отримати консультацію як зареєструватись та скористатись прокатом. Також, у цей тиждень кожен охочий зможе скористуватись знижкою на разову поїздку на велосипеді та перевірити переваги такої системи транспорту.

Традиційно 16-17 вересня до Європейського тижня мобільності у парку ім. І. Франка відбудуться «Дитячі велозабави» від клубу велосипедного туризму «Колесо вітрів». У суботу о 13.00 відбудеться велоквест, а у неділю – «Велозабави», які включають конкурси, вікторини та міні-змагання. Для участі потрібно попередньо зареєструватися.

У Lem Station 17 вересня о 18:00 відбудеться публічна дискусія за участі транспортних експертів Львова на тему: «Екологічна, доступна та розумна мобільність у Львові: можливості та перешкоди». На дискусію запрошуються усі охочі, щоб обговорити можливі шляхи покращення транспортної ситуації у Львові.

Також 20 вересня відбудеться осінній день «Велосипедом на роботу», коли усіх мешканців закликають сісти на велосипед та спробувати пересуватись по місту у справах на двоколісному транспорті. О 8.30 на пл. Ринок буде організовано велосніданок, де велосипедисти зможуть поспілкуватись, випити гарячі напої та скуштувати смаколики. А о 18:30 з пл. Ринок відбудеться виїзд на велопікнік у парку «Знесіння».

На Європейський тиждень мобільності водіїв, що оплатили за паркування на офіційних парковках Львова, закликатимуть зберігати чеки за паркування та взяти участь у конкурсі. У четвер, 21 вересня о 18.30, у великій сесійні залі відбудеться розіграш місячних абонементів на проїзд в електротранспорті та на користування громадським велопрокатом Некстбайк. Для участі в конкурсі водії повинні прийти на розіграш з чеками за паркування.

У всьому світі 22 вересня проводиться День без автомобіля, під час якого львів’ян закликатимуть утриматись від поїздок на автомобілі та спробувати альтернативні способи пересування містом, відчути, яким може бути Львів без заторів, надмірного шуму та з чистим повітрям.

Останньою подією Європейського тижня мобільності 23 вересня, у суботу, стане Жіночий велопарад, що відбудеться у парку ім. І. Франка о 12.00.

Детальніше програму Європейського тижня мобільності можна переглянути на сайті Львівської асоціації велосипедистів.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ