Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Львів візьме в кредит 15 млн євро для реконструкції очисних споруд

Сьогодні, 30 грудня, під час засідання сесії Львівської міської ради депутати погодили умови кредиту від Європейського банку реконструкції та розвитку для реалізації проекту реконструкції міських очисних споруд та будівництва станції переробки мулу і налагодження виробництва біогазу. Термін реалізації - 2016 рік. За таке рішення проголосувало 46 депутатів, повідомив кореспондент Гал-інфо з сесійної зали.

Як зазначила директор департаменту економічної політики ЛМР Ірина Кулинич, йдеться про підписання угоди щодо надання коштів на ремонт міських очисних споруд, які збудовані у Львові ще в 60-их роках. 

Окрім того, за її словами, буде збудований завод з виробництва біогаз.

 Міський голова Львова Садовий заявив, що місто отримує 7,5 млн євро "живими грошима".

 Своїм рішення депутати погодили Львівському міському комунальному підприємству “Львівводоканал“ отримати кредиту від Європейського банку реконструкції та розвитку відповідно до таких умов:

1. Назва інвестиційного проекту, для якого залучається кредит під муніципальну гарантію (мета кредиту) – залучення коштів для реконструкції очисних споруджень та будівництва станції переробки мулу для очистки та утилізації стічних вод та виробництва біогазу для когенерації тепла та електроенергії.

2. Повне найменування суб’єкта господарювання, для забезпечення боргових зобов`язань якого надається гарантія: Львівське міське комунальне підприємство “Львівводоканал“.

3. Місце розташування суб’єкта господарювання, для забезпечення боргових зобов’язань якого надається гарантія: Україна, 79017, Львівська область, м. Львів, вул. Зелена, 64.

4. Розмір (основна сума) та валюта кредиту – 15 000 000 (п’ятнадцять мільйонів) євро або еквівалент національної валюти за офіційним курсом Національного банку України на дату зарахування коштів на рахунок позичальника.

5. Строк кредиту: 13 років з пільговим періодом 3 роки. Схема погашення кредиту – двадцятьма рівними (або максимально рівними) платежами кожні шість місяців після завершення періоду дії зобов’язань щодо надання коштів.

6. Відсоткова ставка за користування залученими коштами складається з двох частин: базис відсоткової ставки, що розраховується на основі 6-місячної міжбанківської ставки Єврозони (Euribor). Маржа 6 відсотків або менше залежно від кредитного рейтингу міста та досягнення позичальником показників тарифів, коефіцієнта поточної ліквідності, коефіцієнта Борг/EBITDA, коефіцієнта боргу, що задовольняють ЄБРР, але не нижче від 3,75 відсотка.

7. Встановити для Львівського міського комунального підприємства “Львівводоканал“ розмір плати за отримання місцевої гарантії у розмірі 1 грн на місяць на строк кредиту.

8. Сплата відсотків здійснюється у терміни та згідно з умовами, встановленими кредитним договором між Львівським міським комунальним підприємством “Львівводоканал“ і Європейським банком реконструкції та розвитку.

9. Погашення кредиту та відсотків за користування кредитними коштами здійснюється за рахунок коштів Львівського міського комунального підприємства “Львівводоканал“.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ