Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка  |  Cуспільство

Львів врешті отримає свою «дорожню карту» – «Єдину стратегію конкурентоспроможності Львова»

Інститут міста та Львівська міська рада розпочинають кампанію «Єдина стратегія конкурентоспроможності Львова», що має об’єднати в собі напрацювання усіх стратегій, програм та концепцій розвитку міста, написаних за час незалежності. У її основу ляже «Стратегія підвищення конкурентоспроможності економіки Львова», для розробки якої Фонд «Ефективне управління» запросив компанію MONITOR GROUP, – повідомила прес-служба Львівської міської ради.

 

Кампанія «Єдина стратегія конкурентоспроможності Львова» складається з трьох етапів: І етап – Презентація стратегій, програм та концепцій (1-10 грудня 2009). ІІ етап – Вироблення Єдиної стратегії конкурентоспроможності Львова (15-20 грудня 2009). ІІІ етап – Інституціоналізація втілення Єдиної стратегії (20-30 січня 2010).

 

Презентація стратегій, програм та концепцій розпочнеться 1 грудня. Усі стратегії (програми, концепції) розділені на 10 тематичних блоків: енергоефективність та екологія, загальні стратегії, освітні, транспортні, соціально-економічні, культурні, охорони здоров’я, туризму, Євро-2012, комунального господарства та інфраструктури.

 

Впродовж останніх 18 років у Львові було розроблено понад 115 стратегій, програм та концепцій. 82 з них – урядові, а, отже, передбачали використання коштів міського бюджету.  Проте до 2009 року жодна стратегія, програма, концепція не була втілена повністю. За словами авторів урядових стратегій та програм, для їх втілення бракувало коштів, а, за словами авторів, неурядових – бажання і спроможності місцевої влади.

 

Інститут міста та Львівська міська рада інтегрують усі зусилля влади, бізнесу, мешканців та політиків, щоб звести у єдиний процес ідеї та здобутки, сформульовані у різних концепціях, програмах та стратегіях для розробки та втілення «Єдиної стратегії конкурентоспроможності Львова».

 

Необхідною умовою для повного втілення «Єдиної стратегії конкурентоспроможності Львова» є модернізація структури муніципального управління та навчання службовців місцевого самоврядування, над якими зараз працює Інститут міста спільно з ЛМР.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ