Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Cуспільство

Львів вимагає притягнути до відповідальності голову Кримського парламенту за "язык"

Депутат Львівської міської ради від партії «Україна Соборна» Юрій Кужелюк на пленарному засіданні ЛМР запропонував звернутися до Президента України та Голови Верховної ради з вимогою забезпечити конституційне право громадян розмовляти державною мовою. Про це повідомила прес-служба партії «Україна Соборна».

Текст звернення: «Днями сталася недопустима подія в нашій державі. Голова ВР АРК публічно заборонив чиновникам розмовляти на службі української мовою. Подібної дикості не допускає жодна цивілізована держава у світі. Таке, як виявилося, можливо тільки в Україні. І це при тому, що в нашій державі конституційно визначена державною мовою українська.

Звертаємося до Вас, як найвищих посадових осіб, з вимогою притягнути до відповідальності послідовника Валуєва і забезпечити конституційне право усіх громадян України вільно розмовляти державною мовою на всіх території нашої країни.

Схвалено сесією Львівської міської ради».

Нагадаємо, Кримський парламент вважає за необхідне продовжувати підтримувати і розвивати російську мову на території автономії. Про це заявив голова ВР АРК Володимир Константинов на засіданні Постійної комісії з культури, справ молоді і спорту 24 листопада.

При цьому він зазначив, що листування кримських чиновників з органами центральної влади має відбуватися державною мовою, однак на півострові належить використовувати російську мову.

«Ми повинні повернути ту ситуацію, яка була в Криму раніше. Неприпустимо, коли в листуванні усередині автономії чиновники відмовляються від російської мови», - підкреслив спікер. І додав: «Президент працює, але йому потрібно допомагати, щоб наші права і наших дітей були захищені. Питання використання російської мови для нас - наріжне», передає Крымское информационное агентство.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ