Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

Львiв як архiтектурний шедевр: 5 маркерiв захiдноєвропейського стилю

Львів невипадково вважається найбільш «європейським» містом України. Якщо ви плануєте подорож до міста Лева, експерти «Добово» розкажуть, якими шедеврами варто помилуватися, і підкажуть, де оренда квартир подобово у Львові найбільш вигідна для приїжджих «мисливців» за місцевими пам'ятками.

Львів туристичний

Століттями над архітектурним виглядом культурної столиці України працювали видатні майстри західноєвропейського зодчества: Павло Щасливий, Людвіг де Верні, Юліан Цибульський, Ян де Вітте, Бернард Меретин та інші. Їхні творіння значаться серед найвідоміших пам'яток міської архітектури. Пропонуємо вам 5 основних місць для знайомства зі Львовом.

  • Площа Ринок. Це історичний і культурний центр міста, закладений у XIV столітті німецькими колоністами. Пізніше площу прикрашали італійські та австрійські архітектори. Зараз тут можна побачити старовинні будинки та ратушу, оформлені в ренесансному стилі. Серед найвідоміших будівель — палаци Корнякта і Бандінеллі, зведені в XVI столітті. Цікавою спорудою є Чорна кам'яниця того ж періоду, прикрашена унікальним орнаментальним різьбленням і рустикою. На https://www.dobovo.com/ru/львов-квартиры-посуточно.html можна винайняти житло недалеко від площі Ринок, аби милуватися чудовою архітектурою прямісінько з вікна.

  • «Турей Загав», або руїни синагоги «Золота Троянда». Одна з найдавніших на території України єврейських святинь. Побудована в XVI столітті за проектом польсько-італійського архітектора Павла Щасливого, будівля була знищена фашистами в 1943 році. Зараз можна побачити тільки руїни колись величної ренесансної будівлі, але й у такому вигляді пам’ятка не втратила цінності й перебуває під захистом ЮНЕСКО. Синагога занесена до програми відновлення втрачених культурно-історичних пам'яток світу.

  • Собор Святого Юра — головний культовий центр греко-католиків Львова, перлина української барокової архітектури. Будинок побудований у XVIII столітті за проектом австрійця Бернарда Меретина. Фасад прикрашений скульптурними витворами Пінзеля. У соборі зберігся унікальний іконостас, створений українським художником XVIII століття Лукою Долинським, робота якого так сподобалася австрійському імператору Йосипу II, що той особисто нагородив майстра золотим перснем.

  • Домініканський собор, або церква Пресвятої Євхаристії — «візитна картка» Львова. Споруду зведено в середині XVIII століття і витримано в бароковому стилі. Роботами керував військовий інженер Ян де Вітте, а фінансував будівництво польський магнат Юзеф Потоцький. Якщо ви хочете оселитися поблизу такої значущої ​​пам'ятки, орендуйте на https://www.dobovo.com/ru/ комфортабельну квартиру в центрі міста.

  • Палац Потоцьких — одна з найбільш знаменитих і затребуваних львівських пам'яток. Будівництво палацу почалося в 1880 році і тривало 30 років. Створення сімейної резиденції Потоцькі довірили французові Людвігу де Поверни, а допомагав йому українсько-польський архітектор Юліан Цибульський. Будівля Н-подібної форми витворена в класицистичному стилі з елементами бароко. Усередині розташована Львівська галерея мистецтв, де за помірну плату можна помилуватися шедеврами української та європейської художньої творчості.

Архітектура Львова неповторна. Місто закохує в себе кожного, кому пощастило його побачити. Набирайтеся вражень і приємної вам подорожі!

Інформація розміщена на правах реклами 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ