Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Львів за 2016 рік витратив на сміття незаплановані 100 млн грн

З часу трагедії на Грибовицькому сміттєзвалищі на вивіз сміття з міста Львівська міська рада витратила 76,85 млн грн, а до кінця року заплановано витратити ще 36 млн грн. Про це сьогодні, 1 грудня, під час засідання сесії Львівської міської ради розповіла директор департаменту економічної політики ЛМР Ірина Кулинич, повідомив кореспондент Гал-інфо з сесійної зали.
Фото - Сергій Бобра, Гал-інфо.

За її словами, ЛКП "Львівспецкомунтранс" отримало 64,1 млн грн, з них 2,7 млн грн - на закупівлю контейнерів. Відповідно, 61,4 млн грн пішло на компенсацію перевізникам за вивіз сміття.

"Загалом усі кошти, які сплатило  місто на вивіз ТВП, становлять 76,85 млн грн", - сказала Ірина Кулинич. 

Сьогодні Ірина Кулинич запропонувала виділити ще додатково з міського бюджету 35 млн грн, щоб покрити витрати за вивіз сміття з 1 листопада по 20 грудня.

Депутати заявили, що виділяють кошти на ЛКП "Львівспецкомунтранс", але жодного разу не чули доповіді та звіту керівника цього підприємства. 

Міський голова Львова Андрій Садовий заявив, що керівник обов'язково прийде на засідання комісії.

Голова фракції БПП Петро Адамик заявив, що чергові виділення грошей на сміття не вирішить проблеми. 

"Треба розуміти, що у нас є план. Не той план, щоб кожних два тижні виділяти додатково мільйони, а план на вирішення цієї проблеми. Про усі такі речі ми дізнаємося з-за куліс. Ми проголосуємо за це питання, щоб не бути ворогами львів'ян, але це крайнє таке голосування", - сказав Адамик. 

"За" проголосували 38 депутатів.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ