Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Львів зацікавлений у співпраці з Молдовою

Львів розвиватиме співпрацю з Республікою Молдова. Сьогодні, 21 вересня, міський голова Львова Андрій Садовий зустрівся з Надзвичайним та Повноважним Послом Республіки Молдова в Україні Русланом Болбочаном та Почесним консулом Республіки Молдова у Львові Володимиром Губицьким, повідомила прес-служба Львівської міської ради.

До розмови долучився також заступник міського голови Львова з фінансово-економічних питань Геннадій Васьків. Сторони поспілкувались про можливості і перспективи подальшої співпраці в галузі культури, туризму, економіки тощо.

 «Для нас велика честь, що Ви сьогодні у Львові. Насправді ми дуже мало знаємо про вашу країну, і хотіли б більше мати контактів і інформації. Ми з 29 листопада по 1 жовтня проводимо у Львові Форум Безпеки, приймаємо дуже багато колег, і пропонуємо вам долучитися до Форуму, щоб взяти участь в дискусії», - зазначив під час зустрічі міський голова Львова Андрій Садовий. 

 «Дуже приємно бути в цьому місті, і велика честь долучитися сьогодні до відкриття Почесного Консульства у Львові. Для нас розвиток відносин є одним із пріоритетів, тому хочемо розвивати спільні проекти. Ми підтримували, підтримуємо і будемо підтримувати територіальну цілісність України, ми розуміємо вашу велику біль, і бажаємо якнайшвидшого вирішення конфлікту. Для нас Україна – важливий стратегічний партнер», - сказав Надзвичайний та Повноважний Посол Республіки Молдова в Україні Руслан Болбочан.

Як зазначив під час зустрічі мер Львова Андрій Садовий, Львів є дуже комфортним містом з доступними цінами для туристів – минулого року місто відвідало 2,5 млн. туристів. Відтак, мер висловив думку, щоб розглянути пропозицію можливості створення прямого авіасполучення Кишинів – Львів.

«Для нас дуже важливим є розвиток не лише торгово-економічних, але й також культурно-гуманітарних стосунків», - додав під час зустрічі Почесний консул Республіки Молдова у Львові Володимир Губицький і запропонував в майбутньому підписати угоду про обмін досвідом між консерваторіями обох країн. 

Зазначимо, що сьогодні о 14.00 на вул. Коновальця, 54 відбудеться церемонія урочистого відкриття Почесного Консульства Республіки Молдова у Львові.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ