Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Спорт

Львів зможе приймати міжнародні змагання з легкої атлетики

Відтепер Львів може приймати, організовувати та обслуговувати міжнародні змагання з легкої атлетики, велоспорту, триатлону та інших видів спорту, які мають Старт та Фініш. Вчора, 22 травня, о 15.30 на стадіон «Динамо», (вул. Янева, 10), відбулося відкрите тренування з легкої атлетики із системою Старт-Фініш. ЛКП «Спортресурс» було закуплено комплект фотофінішу та автохронометражу Finish Lynks Pro, повідомила прес-служба Львівської міської ради.

«Зараз ми тестуємо систему, яка була закуплена ЛКП «Спортресурс». Це дуже важлива подія для Львова, тому що ми зможемо тепер обслуговувати міжнародні змагання, а саме старти з таких видів спорту, як велогонки, легка атлетика тощо. Ця система є визнана Міжнародним олімпійським комітетом, що є також дуже важливо, такими системами користуються на олімпійських іграх. А найголовніше – це те, що ми зможемо займатись організацією міжнародних змагань. Це перша така система, яка є в Західній Україні. Ще одна така є в Києві. Але в нас у плані туризму, спорту Львів більш представлений та більш цікавий. Я думаю, що нам вдасться проводити у Львові змагання різного рівня і це буде дуже хороший момент для розвитку саме легкої атлетики і велоспорту»,- Антон Нікулін, начальник управління молоді та спорту ЛМР.

Фотофініш та автохронометраж Finish Lynks Pro використовується для змагань та відповідає регламентним та іншим нормативним вимогам, рекомендаціям та положенням викладеним у відповідних нормативних та регулюючих документах щодо цього обладнання Міжнародної Асоціації Легкоатлетичних Федерації (IAAF), Міжнародного Союзу Велосипедистів (UCI) та використовується для суддівства на змаганнях інших визнаним Міжнародним Олімпійським Комітетом (IOC) федерацій з видів спорту, регламентами, яких передбачено застосування цього типу обладнання.

«У 2017 році у бюджеті розвитку міста Львова було виділено 800 тис. грн. на цю систему. Система фотохронометражу Старт-Фініш призначена для усіх видів спорту, які мають старт та фініш. Більше того, якщо буде можливість, можемо навіть Formula 1 обслуговувати. Оскільки система має стадність зловити до 20 тис. кадрів в секунду.

Це є історичним моментом для нашого міста. Такої системи в Західній Україні точно немає. Самі спортсмени для того, щоб дізнатися свій до тисячної секунди результат, приїдуть до Львова.

Нашим завданням тепер є по-максиму працювати над спортивною інфраструктурною, яка дозволить в повному обсязі приймати міжнародні європейські змагання»,- зазначив Ігор Самотій, директор ЛКП «Спортресурс»

Також для працівників ЛКП «Спортресурс» було проведено навчання по роботі з цією системою. Тепер Львів має і своїх сертифікованих спеціалістів для обслуговування змагань високого рангу.

На цю систему було виділено 800 тис. грн. з міського бюджету розвитку.

Довідка.

Фотофініш — програмно-апаратна система для фіксації послідовності перетину фінішної лінії учасниками змагань. Результатом роботи цієї системи є зображення, яке можна неодноразово переглядати.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ