Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

«Львіварня» запрошує на виставку "Потік Часу"

У четвер, 6 квітня, о 19:00 год у музейно-культурному комплексі пивної історії «Львіварня» (вул. Клепарівська, 18) відкривається вже друга виставка, яка цього разу знайомитиме гостей із роботами трьох молодих художників та друзів: Мирослави Бачкур, Сергія Декалюка та Вадима Панченка. Експозиція «Потік часу» триватиме у арт-просторі «Львіварні» з 6 квітня до 3 травня 2017 року.

Кожен із авторів виставки по-своєму «працює» з часом. Сергій Декалюк фіксує прості речі – миттєвості  щирих емоцій, а героями його полотен постають пересічні люди.

«Створюючи ці позитивні образи, я веду власний щоденник, колекціонуючи, таким чином миті радості, любові, добра. Коли стаєш свідком чогось доброго і водночас простого, то це додає ще більше оптимізму на хороше майбутнє в умовах сьогодення. У своїх роботах стараюсь відкинути все зайве, залишивши тільки мить прекрасного. Хочу, аби люди звертали побільше уваги на такі прості речі» - коментує автор.

Мирослава Бачкур акцентує свою увагу на результаті. «Результат – це щось нейтральне: ані погано, ані добре, це констатація факту і наслідок процесу: фізичного і культурного. Сучасна культура – тілоцентрична», - вважає авторка.

На полотнах Мирослави плоть та тіло мають не лише фізичний вимір, але є культурними поняттями, складовою нової моделі реальності. Вони є результатом світоглядних змін, що знаменували перехід від Слова до Тіла, від духовності до тілесності, від вербального до візуального. Обробити сировину, будь то матерія чи ідея, означає надати їй форми, вдихнути нове буття. Світ плоті – це світ природного, сфера матерії. В опозиції до нього перебуває світ культури – світ смислів. Оброблена думкою сировина переходить у світ культури, набуває іншого статусу.

Вадим Панченко намагається зафіксувати, зловити на своїх полотнах саме момент. Момент – це те, що кожен з нас переживає щодня, але не помічає. «Моменти – це те з чого складається наше життя, приємна інфантильна його частина, будь це гонитва за голубом, чи промінь сонця дорогою в школу», - ділиться Вадим Панченко.

Зазначимо, що з часу відкриття (3 лютого) сучасний арт-простір «Львіварня» починає активно гуртувати навколо себе митців.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ