Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Львівобленерго підготувало електромережі до зими

Електромережі Львівщини повністю готові до експлуатації в осіньо-зимовий період. Про це «Гал-info» повідомили у відділі корпоративних зв’язків ВАТ “Львівобленерго”.

Для забезпечення стабільного постачання електроенергії споживачам в опалювальний період ВАТ «Львівобленерго» було проведено капітальний  ремонт і реконструкцію основного енергообладнання, а також комплекс технічних заходів, спрямованих на забезпечення надійного та безперебійного енергопостачання споживачів області.
Так, у Львові ВАТ «Львівобленерго» провело роботи із переведення застарілих кабельних мереж, потужністю 0,23 кВ, побудованих в  1908-1920 рр. на напругу 0,4 кВ,що має підвищити надійність живлення в житлових будинках та об’єктах на вул. Валовій, Лесі Українки, Друкарській, Саксаганського, пр. Шевченка. Водночас завершено роботи із заміни кабельних ліній напругою 6-10 кВ, прокладених ще на початку минулого століття  на вул. Стрийській, Франка, Самчука, Чупринки, Котляревського, Фредра, Герцина, Левицького. Крім того, ВАТ «Львівобленерго» провело  роботи із реконструкції підстанції 110/10/6 кВ «Львів-10», яка забезпечує живленям  Сихів  та низку заводів та побутових об’єктів  на вул. Зеленій,  а також Львівський обласний тубдиспансер.
В області ВАТ “Львівобленерго” реконструйовав застарілі електромережі 0,4 кВ в с. Волиця Жовківського району, с. Коти Яворівського району, с. Мала Білина Самбірського району, с. Гаї Верхні Дрогобицького району, с. Довголука Стрийського району. Нові лінії електропередачі в цих селах будуються з використанням самоутримних ізольованих проводів.
Загалом на капітальний ремонт та реконструкцію електромережі ВАТ “Львівобленерго” витратило 22 мільйони гривень. Було проведено капітальні ремонти 2184,76 км повітряних ліній,  понад 130 силових трансформаторів, 11 підстанцій 35-110 кВт, 16 розвантажувальних трансформаторів, 878 вимикачів напругою 6-110 кВ, відновили 798 кабельних ліній електропередач напругою вище 1000 В. Водночас з метою розвантаження мереж 0,4 кВ з довгими лініями,  працівники ВАТ “Львівобленерго” ввело в експлуатацію 16 розвантажувальних трансформаторних підстанцій  6-10/0,4кВ у Львові та в населених пунктах Золочева, Яворова, Борислава, Дрогобича, Жидачева, Самбора, Турки. Всього ВАТ «Львівобленерго» експлуатується  86 силових трансформаторів, від яких загальна довжина магістралі окремої повітряної лінії - 0,4 кВ перевищує 3,5 км.


 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ