Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

«Львівобленерго» припинить договори з комунальниками

З 1 січня цього року обслуговування внутрібудинкових електромереж буде входити у «квартплату» – у зв’язку з припиненням договорів ПАТ «Львівобленерго» з комунальниками. Про це повідомив начальник виробничо-маркетингової служби ПАТ «Львівобленерго» Юрій Кошла.

Отож, сьогодні, 1 листопада, у Львові під час брифінгу Юрій Кошла розповів,  що про це йдеться у рішенні Національної комісії, яка здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг. Також такий поряд передбачений і у відповідній  постанові Кабінету Міністрів України.

Зокрема, посадовець пояснив, що у протокольному рішенні №6 від 8 вересня цього року НКРЕКП  звернула увагу енергопостачальників на зміни, що внесені постановою Кабінету Міністрів України від 17.07.15 №515 до Порядку формування тарифів та послуги утримання будинків і споруд та прибудинкових територій, тим самим фактично заборонила включати у тариф на передачу електроенергії місцевим електромережами витрати на послуги спільного використання технологічних електромереж.

Юрій Кошла також розповів, як сьогодні виглядає система співпраці із комунальниками: «Наразі власністю ПАТ «Львівобленерго» є кабельні і повітряні електромережі лише до ввідного щитка. А за стан електромереж всередині будинків відповідальні ЖЕКи (ЛКП, ОСББ).

Витрати за обслуговування та ремонт мереж у будинках входять до тарифу за спожиту електроенергію. Тобто, між ПАТ «Львівобленерго» та комунальними підприємствами Львівщини укладені договори про спільне використання технологічних електромереж. А витрати на обслуговування цих мереж, що всередині будинків, ПАТ Львівобленерго щомісячно відшкодовує комунальникам. За цей рік сума компенсації сягне 3 млн грн».

Отож нагадуємо, що вже з 1 січня 2017 року ПАТ «Львівобленерго» зобов’язане припинити  вище згадані договори з комунальниками. Згідно рішення НКРЕКП та змінений Порядок формування тарифів на послуги з утримання будинків, споруд та прибудинкових територій, витрати на обслуговування електромереж мають бути включені до «квартплати». 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ