Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

“Львівобленерго” припинить електропостачання відомчим будинкам, що перебувають на балансі відомств-боржників

15-16 листопада ВАТ “Львівобленерго” обмежить постачання електричної енергії  житловим об’єктам відомств, які не проводять стовідсоткові розрахунки за спожиту електричну енергію, - повідомили „Гал-іnfо” у відділі корпоративних зв’язків ВАТ „Львівобленерго”.
15 листопада 2006 р. будуть відключені від електричної енергії такі підприємства: ВЖВ ВО “Полярон” (борг станом на 1 листопада 2006 р. становить 38 970 гривень); ДП “Мотобуд” (борг станом на 1 листопада – 19 738 гривень); ВАТ «Кінескоп» (борг станом на 1 листопада – 92 988 гривень); ТзОВ «ЖЕК-Агро» (борг станом на 1 листопада – 43 067 гривень).
16 листопада 2006 р. ВАТ “Львівобленерго” припинить постачання електричної енергії військовій частині  А-2627, на балансі якої знаходиться будинкоуправління №№ 1, 3, 4, 9 за адресою м. Винники, вул. Кільцева (станом на 1 листопада борг військової частини А-2627 становить 13 355 гривень).
Згідно з “Правилами користування електричною енергією”, на адресу кожного керівника боржника-відомства були надіслані повідомлення про повне або часткове припинення подачі електричної енергії.
Окрім того, на адресу міського голови Андрія Садового, першого заступника голови облдержадміністрації Мирослава Сеника, міського голови м. Винник, голів районних адміністрацій та прокуратур районів, на теренах яких знаходяться об’єкти відомств-боржників,  також були надіслані повідомлення про повне або часткове припинення подачі електричної енергії.
Підприємства-боржники як юридичні особи мають угоду із ВАТ “Львівобленерго”, відповідно до якої зобов’язані у чітко встановлений термін провести розрахунки за спожиту електричну енергію за всіх мешканців своїх будинків. Проте стовідсоткових розрахунків зазвичай не відбувається, тому  накопичуються борги.
ВАТ “Львівобленерго”, як того вимагає Закон України “Про електроенергетику”, зобов’язане припинити електропостачання споживачеві-боржнику, а також усім його об’єктам. Енергопостачальна компанія, діючи у межах законодавства, не несе відповідальності перед мешканцями будинків, оскільки не має з ними юридичних стосунків.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ