Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Здоров'я

На Львівщині не зафіксували Африканської чуми свиней, - Держпродспоживслужба

Від 2012 року на Львівщині не зафіксували жодного випадку захворювання на Африканську чуму свиней (АЧС). Львівська область – єдиний в Україні регіон, якого не торкнулася ця надзвичайно заразна вірусна хвороба свиней усіх вікових груп, повідомила прес-служба Львівської ОДА.

За словами начальника Головного управління Держпроспоживслужби у Львівській області Євгена Баркита, останнім часом спостерігається стрімке поширення африканської чуми свиней на території України. «Випадки захворювання на АЧС є у всіх областях, окрім Львівської», - наголосив посадовець.

Так, від 2012 року на території держави зареєстрували 205 випадків АЧС, у тому числі – 176 у домашніх, 28 – у диких свиней та 1 інфікований об’єкт.

«Для недопущення збудника АЧС на територію області діє «Комплексний план заходів щодо попередження занесення збудника АЧС на територію Львівської області», - говорить Євген Баркита. – Аналогічні документи розроблені в районах і свиногосподарствах».

Комплексний план передбачає інформаційно-роз`яснювальну роботу, дослідження та відбір патматеріалу, вжиття заходів для запобігання торгівлі сировиною та харчовими продуктами тваринного походження у невстановлених місцях і на стихійних ринках тощо.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ