Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Львівщина – перша в Україні за кількістю сільського населення

а початок 2015 року у Львівській області мешкало 2537,8 тисяч осіб: з них 61% населення міст, а 39% – сільське населення. Про це повідомила начальник головного управління статистики у Львівській області Свiтлана Зимовiна під час звіту щодо демографічних змін у регіоні у понеділок, 11 січня.

"Сільське населення Львівщини налічує майже 991 тисячу осіб, - зазначила Світлана Зимовіна. - Й за цим показником область посідає перше місце в Україні. Наш регіон посідає другу сходинку в Україній за щільністю населення. Звісно, що щільність населення є більшою у районах, які є найближчими до Львова та прикордонних територіях, а найменшою – у гірських районах та на півночі області".

За словами Світлани Зимовіної, упродовж останніх років зберігається  тенденція до збільшення народжуваності. Щодо смертності населення, то цей показник є одним із найнижчих в Україні. "Варто також зазначити, що упродовж останніх років на Львівщині спостерігається чітка тенденція до зменшення різниці між народжуваністю і смертністю", - додала Світлана Зимовіна.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ