Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн

ЛЬВІВЩИНА. „ГАЛ-INFO”. 20.11.2007. Поблизу львівських шкіл встановлять камери спостереження

Задля безпеки перебування школярів у львівських навчальних закладах міська влада планує з наступного року встановити камери зовнішнього відеоспостреження поблизу шкіл. Повідомили „Гал-іnfо” у прес-службі Львівської міської ради.
З такою пропозицією виступила робоча група, яка працює над реалізацією «Комплексної програми профілактики злочинності у м. Львові на 2007-2008 роки». До складу робочої групи входять представники депутатського корпусу, виконавчих та правоохоронних органів. Про це повідомив Сергій Смірнов, депутат Львівської міської ради та член робочої групи з реалізації програми профілактики злочинності у м. Львові. За словами Сергія Смірнова, перш за все планується встановити відеокамери поблизу найбільш «проблемних» шкіл.
«Очевидно, що коштів на встановлення відеокамер поблизу всіх навчальних закладів у Львові у бюджеті на наступний рік не вистачить. Тому було прийнято рішення визначити найбільш проблемні школи в місті, щоб запобігти частим випадкам хуліганства, нападів на школярів, грабунків, і віднадити від шкіл торгівців сучасними спокусами – від цигарок до наркотиків. Саме цьому повинно зарадити зовнішнє відеоспостреження», – розповів Сергій Смірнов.
Представники львівської міліції вже подали на розгляд робочої групи перелік найбільш проблемних навчальних закладів у районах. Згідно з поданою інформацією, у Львові налічується 29 таких шкіл. Школи такого типу переважно знаходяться у Залізничному районі – 7 навчальних закладів, у Шевченківському районі – 8. У Галицькому таких шкіл – 5, стільки ж проблемних навчальних закладів у Сихівському районі. Найменша кількість проблемних шкіл у Личаківському районі – лише 4 школи.
„Скільки саме шкіл буде обладнано – залежатиме від коштів. У будь-якому випадку ми пропонуватимемо закласти ці кошти в бюджет наступного року. А зробивши перший крок, за кілька наступних років відповідним обладнанням можна буде забезпечити більшу кількість навчальних закладів, щоб реально забезпечити безпеку дітей”, – стверджує Сергій Смірнов.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ