Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн

ЛЬВІВЩИНА. „ГАЛ-INFO”. 27.11.2007. У Львові запроваджуватимуть універсальні проїзні картки на електротранспорт та громадський автотранспорт

У Львові можуть запровадити універсальні проїзні картки на електротранспорт та громадський автотранспорт (маршрутки). Про те, що комісія інженерного господарства, транспорту і зв’язку Львівської міської ради зараз випрацьовує механізм універсального квитка для пасажирів на електро- та автотранспорт «Гал-info» повідомив депутат ЛМР, голова комісії інженерного господарства, транспорту і зв’язку Василь Попович. На думку депутата, лише таким чином можна буде дізнатися про реальні пасажиропотоки і реальні прибутки перевізників.
 За словами Поповича, те, що проїзд в електротранспорті та в маршрутках коштує різні суми, не стане на заваді створенню універсального квитка.
«Нам потрібно перейняти досвід європейських країн, де такий проїзний квиток вже давно запроваджений. Це дуже просто і зручно для пасажирів – людина купує універсальну проїзну розрахункову картку, на якій, наприклад, «лежить» 50 грн і розраховується нею як в електротранспорті, так і в маршрутках. Для цього в цих видах громадського транспорту треба встановити спеціальні розрахункові термінали, а також центральний диспетчерський термінал, який автоматично перекидатиме кошти на рахунки перевізників та комунальних електротранспортних підприємств. Щодо різниці в ціні між проїздом в маршрутках та в електротранспорті, то все просто – пасажир, маючи картку з 50 грн на рахунку, умовно кажучи, зможе проїхати 50 разів маршруткою та 100 разів електротранспортом», – зазначив Попович.
За словами Поповича, комісія, яку він очолює, лише взялася за розробку відповідного положення про впровадження універсального проїзного документа, тому скільки коштуватиме все необхідне обладнання наразі не знає, але зазначає, що автоматизований диспетчерський термінал, що обслуговуватиме перевізників та електротранспортників, коштуватиме не більше 100 тис. грн щодо вартості встановлення спеціальних терміналів в сам транспорт, то в Поповича наразі таких цифр немає.
Зі слів депутата, оскільки місто дуже зацікавлене в покращенню обліку перевезень і в ліквідації доступу перевізникам до готівкових ресурсів, то скоріш за все місто піде на співфінансування впровадження нової системи розрахунків. «Місто від збільшення податкових надходжень після виводу з тіні ринку перевезень лише виграє, тому впровадити таку систему дуже вигідно», – зазначив він.
Щодо процедури затвердження нової системи розрахунків, то, за словами Поповича, після розробки відповідного положення, будуть проведені громадські слухання, після чого систему затвердить або виконком, або сесія міськради (наразі не відомо в межах чиєї компетенції буде таке затвердження).
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ