Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн

ЛЬВІВЩИНА. ГАЛINFO. 31.07.2007. Мінфін готовий перерахувати кошти на ліквідацію наслідків надзвичайної ситуації на Львівщині

Міністерство фінансів готове асигнувати компенсацію за „фосфорну аварію” на Львівщині. Про це „Гал-info” повідомили у прес-службі Міністерства фінансів.
Наразі Мінфін чекає від Львівської облдержадміністрації та Міністерства з надзвичайних ситуацій відомості щодо розподілу коштів, передбачених для ліквідації наслідків надзвичайної ситуації, що сталася внаслідок аварії на залізничній колії у Львівській області.
На засіданні Уряду, яке відбулось 25 липня, прийнято розпорядження № 583-р про виділення з резервного фонду державного бюджету 16 мільйонів 715 тисяч гривень, в тому числі Львівській обласній державній адміністрації – 14 мільйонів 815 тисяч гривень та МНС – 1900 тисяч гривень.
Після отримання відповідних пропозицій Міністерство фінансів негайно перерахує кошти для проведення відповідних заходів.
Водночас як повідомив у коментарі „Гал-info” т.в.о. голови облдержадміністрації, голова комісії з питань ТЕБ та НС Валерій П’ятак у районах, які постраждали від аварії у Ожидові проведуть незалежний міжнародний екологічний аудит. Зі слів Валерія П’ятака, Урядова комісія по ліквідації наслідків аварії в Ожидові вже закінчила роботу, і розробкою заходів після ліквідації займається місцевий штаб. „Ці заходи стосуються соціальної реабілітації: ми хочемо забезпечити екологічний моніторинг навколишнього середовища, а також інформувати про результати досліджень населення. Зараз також продовжується робота по оздоровленню дітей”, – зазначив Валерій П’ятак.
Як розповів Валерій П’ятак, буде задіяний незалежний міжнародний екологічний аудит. „Ми звернулися до польських фахівців, щоб проводити дослідження навколишнього середовища у Буському районі”, – розповів Валерій П’ятак.
Станом на сьогодні, 31 липня 2007 року, як повідомив у коментарі „Гал-info” головний лікар Центру медицини катастроф у Львівській області Богдан Ельяшевський, у медичних закладах Львівської області перебуває 37 осіб, з них чотири дитини, які постраждали внаслідок аварії поїзда з фосфором Ожидові. Зі слів лікаря, сьогодні планують виписати вісім пацієнтів.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ