Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Львівщина і Луганщина підписали декларацію протидії російській пропаганді

Ми розуміємо, що сьогодні на сході країни потрібна підтримка не лише нашим військовим, але й сектору цивільної влади. На цьому наголосив голова Львівської обласної ради Олександр Ганущин під час брифінгу для журналістів за підсумками підписання декларації у сфері інформаційної інтеграції регіонів та протидії агресивним пропагандистським впливам з боку третьої сторони. Повідомила прес-служба Львівської облради.

«Саме від дій влади на території, яка межує поки що з окупованою, залежить яким буде ставлення мешканців сходу до держави Україна. Тому ми сьогодні ділимося не просто досвідом у галузі передових програм, ми опрацьовуємо конкретні механізми як спільно запроваджувати роботу програми мікропроектів на Луганщині, підписали декларацію про спільні дії у сфері інформаційної безпеки. Відтак, наш телеканал «Перший західний» буде не просто здійснювати мовлення на території Луганщини, а разом з луганським телеканалом «Лот» випускати окремі антиросійські програми, які будуть суперечити російській пропаганді», - поінформував Олександр Ганущин.

Крім того, за словами голови обласної ради, опрацюють питання подальшої роботи львівських вчителів на теренах Луганщини і відповідно луганських вчителів в нашій області.

«Також передамо наш досвід по програмі «Спортивний майданчик» і взагалі по капітальному будівництву. Крім того, прагнемо опустити стосунки між Львівщиною і Луганщиною на рівень простих людей», - підсумував Олександр Ганущин.

У свою чергу голова Луганської обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Юрій Гарбуз зауважив, що дві області налагодили тісну співпрацю, зокрема у галузі освіти. «На території сходу триває гібридна війна. Війна не тільки в окопах, бо вороги борються ще й за уми людей, зокрема дітей. Тому співпраця в інформаційній галузі є надзвичайно важливо», - наголосив він.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ