Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Львівщина і Підкарпатське воєводство підписали Протокол про співпрацю

У суботу, 3 вересня, у рамках Форуму Партнерства голова Львівської ОДА Олег Синютка та маршалок Підкарпатського воєводства Владислав Ортиль підписали Виконавчий протокол на 2017 рік до Угоди про міжрегіональне співробітництво між Львівською областю та Підкарпатським воєводством. Про це повідомила прес-служба Львівської ОДА.

"Дуже важливо, що на сьогодні Львівщина має такого надійного партнера, - наголосив Олег Синютка. - Я переконаний, що завдання, передбачені договором, ми обов’язково втілимо в життя, і вони будуть взаємовигідними для обох сторін. Сподіваємось також, що в рамках проекту Україна-Польща-Білорусь зможемо використати ресурси, які нам виділяє Європейський Союз для реалізації спільних проектів".

За словами Владислава Ортиля, підписанням цього Протоколу Україна та Польща вкотре підтвердили співпрацю та порозуміння, які тривають вже роками.

"Перш за все важливими є політичні, культурні та суспільні аспекти співпраці,  - зазначив Владислав Ортиль. - Сьогодні під час Форуму ми, зокрема, обмінюємось досвідом щодо реформи децентралізації. Як і ви, ми також великі надії покладаємо на проект Україна-Польща-Білорусь, який просто вимагає від наших держав подальшої співпраці та реалізації спільних проектів. Переконаний, що спільними зусиллями обов'язково втілимо в життя ті проекти, які служитимуть на благо суспільству".

Підписаний польською та українською сторонами Протокол закріпив завдання, які наступного року обидві країни реалізовуватимуть спільними зусиллями. Це, зокрема, такі як засідання робочої групи з питань підготовки спільних проектів транскордонного співробітництва, організація промоційного візиту журналістів зі Львівської області до Підкарпатського воєводства та журналістів Підкарпатського воєводства до Львівської області, співпраця у рамках організації VI українсько-польського Фестивалю Партнерства у Львові. Також Протокол передбачає організацію експертних зустрічей та тренінгів для територіальних громад Львівської області з питань впровадження реформи місцевого самоврядування (децентралізації) та у сфері агропромислового розвитку. 

Нагадаємо, що у суботу, 3 вересня, у дворику Львівської ОДА відбувся Форум Партнерства. Разом із львівськими колегами польські представники місцевої влади, політичні, громадські та культурні діячі, які прибули на Форум, обмінялися досвідом стосовно питань децентралізації, а також механізмів участі громади у житті міста, промоції регіонів, формування громадського простору, тощо.

Спікери зокрема обговорили такі теми як "Децентралізація – презентація стану впровадження адміністративної реформи в Україні", "Брендинг – сучасні методи промоції міст та регіонів", "Громадяни мають право голосу – форми і механізми громадської участі в містах та регіонах", "Ідея простору – проблеми формування публічного простору".

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ