Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Львівщина налагоджує співпрацю з Південною Африкою

Сьогодні, 28 вересня, перший заступник голови Львівської ОДА Ростислав Замлинський зустрівся із Надзвичайним і Повноважним Послом Південно-Африканської Республіки в Україні Крістіаном Бассоном. Сторони обговорили співпрацю Львівської області та ПАР у економічній, торговельній та культурній сферах. Повідомила прес-служба Львівської ОДА.

Ростислав Замлинський ознайомив Посла із здобутками Львівщини у економічній сфері та напрямку залучення інвестицій. Окрім цього перший заступник висловив сподівання на міжнародну підтримку питань пов’язаних з відновленням територіальної цілісності та врегулювання конфлікту на Сході України.

«Упродовж останнього часу ми спостерігаємо ріст промислового виробництва, сільського господарства та залучення не лише зовнішніх, але й внутрішніх інвестицій на території Львівщини. Незважаючи на те, що наша країна перебуває в стані військової агресії з боку Російської Федерації, ми спільно з обласною радою забезпечуємо правопорядок, безпеку і впевненість в розвитку. Ми б хотіли заручитись також і вашою підтримкою та розумінням того, що ми спільно відстоюємо цінності всього цивілізованого світу», - наголосив Ростислав Замлинський.  

Надзвичайний і Повноважний Посол Південно-Африканської Республіки в Україні Крістіан Бассон, відповідно, висловив готовність до розширення співпраці.

«Попри те, що зовнішньо-торгівельний оборот між нашими країнами на сьогодні не є високим, ми зацікавлені у розширенні співпраці з Україною. Окрім цього, Африка має потенціал, про що свідчить і розвиток виробництва на наших теренах. Це нові стосунки для нас, але ми маємо рухатись спільно задля співпраці», - зазначив Крістіан Бассон.

За підсумками зустрічі, перший заступник голови Львівської ОДА Ростислав Замлинський окреслив гостю можливі вектори співпраці у вугільній промисловості, санаторно-курортному напрямку, а також обміну досвідом у економічній та бізнесовій сферах.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ