Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Львівщина не потрапила у регіони-лідери зі створення ОТГ

Одним з успіхів реформи децентралізації є 366 ОТГ, які мають прямі міжбюджетні відносини з держбюджетом. Разом з тим, 30% всіх ОТГ в Україні, а це велика частка, створені у трьох областях: Дніпропетровській, Житомирській і Тернопільській. Решта регіонів відстають, і мають активізувати цей процес. Про це заявив Віце-прем’єр-міністр – Міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ Геннадій Зубко під час виступу на Раді регіонального розвитку, - повідомила прес-служба Віце-прем’єр-міністра України.

Віце-прем’єр-міністр також закликав представників місцевого самоврядування активніше займатись розробкою й впровадженням інфраструктурних проектів, адже фінансовий ресурс для цього є. «Починаючи впроваджувати фінансову децентралізацію, ми говорили, що кошти йдуть під відповідальність та повноваження. Але ми бачимо, що станом на 1 січня 2016 року залишки на казначейських рахунках складали 32 млрд  грн, на 1 січня 2017 року – 57 млрд грн. Це свідчить про відсутність проектів на місцях. Це теж стосується і ситуації з державними субвенціями», - наголосив Геннадій Зубко.

«Нам потрібна координація та консолідація можливостей державного, місцевих бюджетів, а також бюджетів ОТГ для того, щоб продемонструвати точки зростання у громадах», - наголосив Геннадій Зубко.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ