Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Львівщина отримає 38,1 млн на природоохоронні заходи

25 січня перший заступник голови облдержадміністрації Богдан Матолич провів нараду щодо вирішення проблемних питань гірничо-хімічних підприємств Львівщини. На нараді проаналізовано підсумки роботи кожного підприємства у 2011 році та перелік природоохоронних заходів, що будуть виконуватися у 2012 році за кошти Держбюджету на суму 31,8 млн.грн, повідомила прес-служба Львівської ОДА.

Пріоритетними напрямками діяльності підприємств у 2012 році будуть: Новояворівське ДП "Екотрансенерго" (правонаступник Яворівського ДГХП "Сірка") – рекультивація полів підземної виплавки сірки; Стебницьке ДГХП "Полімінерал" – забезпечення подачі насичених розсолів у рудник №2 та сухої консервації рудника №1; Роздільське ДГХП "Сірка" – проведення гірничо-технічної рекультивації ділянок берегової смуги з пониженням гребня дамби хвостосховища та нейтралізації дренажних вод відвалу фосфогіпсу.

На ДП "Подорожненський рудник" завершено виконання комплексного проекту "Закриття сірчаного кар’єру і відновлення ландшафту в зоні діяльності ДГХП "Подорожненський рудник" та припинено фінансування з Держбюджету. За ініціативи Жидачівської РДА опрацьовано питання створення на його базі комунального підприємства.

Окрім цього, на нараді розглянуто проект плану приватизації Стебницького ДГХП "Полімінерал", доручено генеральній проектній організації ТзДВ "Гірхімпром" надати пропозиції щодо можливості відновлення виробництва фосфорної кислоти на ВАТ "Новороздільський завод складних мінеральних добрив".

За результатами наради Богдан Матолич  дав відповідні доручення керівникам підприємств щодо забезпечення ефективного використання коштів з Держбюджету та активізації господарської діяльності.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ