Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Львівщина отримала бюджет на 2018 рік

Сьогодні, 21 грудня, під час сесії Львівської обласної ради, депутати прийняли проект обласного бюджету Львівської області на 2018 рік. Про це повідомила прес-служба Львівської ОДА.

Обсяг обласного бюджету за доходами в 2018 році сягатиме 17,5 млрд грн, з них – 15,1 млрд грн загальний фонд, 2, 4 млрд грн – спеціальний фонд. В порівнянні з  2017 роком, цей обсяг більший на понад 18%, - розповів сьогодні, 21 грудня, під час сесії директор департаменту фінансів Львівської ОДА Олег Демків.  

За словами директора департаменту фінансів Олега Демківа, структуру доходів обласного бюджету на 2018 рік складуть: податки і збори – 22%, освітня субвенція – 2%, медична субвенція – 10%, додаткова дотація – 5% та соціальні субвенції – 61%.

«Вдалось продовжити дію експерименту щодо зарахування інвестиціального фонду обласного бюджету понад 50 % понадпланових митних платежів спрямованих на їх цільове призначення на будівництво та ремонт доріг. Також вперше у зв’язку із створенням дорожнього фонду частина цього дорожнього фонду із державного бюджету буде поступати в обласний бюджет як субвенція місцевим бюджетам на ремонтні роботи, це 583 млн грн», - зазначив Олег Демків.

На реалізацію обласних програм на Львівщині в 2018 році передбачили – 1 млрд 381 млн грн. За ці кошти профінансують 30 обласних програм. Зокрема збільшили видатки на програму охорони здоров’я, міжнародної технічної допомоги, сільського господарства, дороги Львівщини, розвитку освіти.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ