Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Львівщина підтримує зв’язки з українськими школярами в діаспорі

Головним управління освіти та науки Львівської облдержадміністрації налагоджено дружню співпрацю з педагогами українських шкіл і молоддю українського походження Польщі, Башкортостану, Естонії, Румунії, Латвії. Підписано план намірів Головного управління освіти і науки Львівської облдержадміністрації щодо співпраці з українською діаспорою Республіки Польща на 2006 рік. Львівською облдержадміністрацією затверджено Програму проведення заходів з нагоди 150-річчя від дня народження Івана Франка. Вищеназваною програмою передбачені кошти для проведення заходів за участю дітей української діаспори. Про це повідомили у  прес-службі Львівської облдержадміністрації.
Головне управління освіти і науки Львівської облдержадміністрації п’ятий рік поспіль на Львівщині організовує Міжнародний українознавчий табір для українських дітей з Польщі, Румунії, Естонії, Башкортостану, Латвії.
 86 українських дітей з цих держав перебували в області з 14 до 29 серпня. З метою змістовного проведення дозвілля учасники Міжнародного українознавчого табору з 14 до 24 серпня перебували у Львові, з 25 до 28 серпня 2006 року - с. Підбуж Дрогобицького району.
У Львові учасники українознавчого табору побували на Високому Замку, в Шевченківському гаю, на Личаківському цвинтарі, ознайомилися з експозицію музеїв, взяли участь у святкових заходах з нагоди 15-ї річниці незалежності України, вивчали українські пісні, вдосконалювали знання з української мови, історії України, відвідали СЗШ№80 м. Львова, побували на заняттях майстер – класу з писанкарства, взяли участь в Святковій літургії до 15-ї річниці незалежності України в соборі Святого Юра.
Програмою міжнародного українознавчого табору було передбачено читання лекцій з українознавства, зустріч з визначним поетом і громадським діячем Ігорем Калинцем, вивчення українських пісень, ознайомлення з мистецтвом писанкарства, участь в інтелектуальних змаганнях „Брейн-ринг”, екскурсійні поїздки у замки Львівської області „Золота Підкова Львівщини”, історико – архітектурні пам’ятки Жовківщини (Крехівський монастир, культові споруди м. Жовкви).
З 23 до 29 серпня 2006 р. на Львівщині функціонував франкознавчий табір Учасниками вищеназваного табору були переможці Всеукраїнського та обласних конкурсів, присвячених ювілею Івана Франка, з Львівської, Полтавської, Волинської, Хмельницької областей.
На Дрогобиччині 100 учасників міжнародного українознавчого та франкознавчого таборів відвідали місця, які пов’язані з життям і творчістю Івана Франка за маршрутом Підбуж – Уріж – Нагуєвичі – Ясениця – Попелі – Борислав – Східниця – Урич – Підбуж, здійснили подорож духовними святинями Прикарпаття (Підбуж – Дрогобич – Грушів – Стрий – Моршин – Болехів – Гошів – Підбуж), взяли участь в урочистих заходах з нагоди святкування 150-ї річниці з дня народження Івана Франка.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ