Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Львівщина та Польща спільно вшанують загиблих у Гуті Пеняцькій

Голова Львівської ОДА Олег Синютка та голова обласної ради Олександр Ганущин, спільно із представниками Польщі, вшанують загиблих під час Другої світової війни у селі Гута Пеняцька на Бродівщині. Свою участь обласні очільники підтвердили на зустрічі із Надзвичайним і Повноважним Послом Республіки Польща в Україні Яном Пєклом, яка відбулась 30 січня, повідомила прес-служба Львівської ОДА.

Під час розмови Олег Синютка подякував за допомогу, яку надає уряд Польщі для України. "Для нас особливо важливою і принциповою є повага українців до поляків і навпаки – поляків до українців. Адже сьогодні дуже важливо зберегти ті хороші стосунки, які вибудовувались довгі десятиліття, - зазначив він. - Ми не маємо жодних клопотів із польською спільнотою та намагаємось, щоби кожен поляк на території Львівщини відчував себе комфортно".

Сторони обговорили питання збереження історичної спадщини на території обох держав, зокрема йшлось про недопущення фактів нищення історичних пам’яток в Україні та Польщі. "Якщо хтось хоче нищенням пам’яток у наших державах розсварити нас, то вони дуже сильно помиляються, - наголосив Олег Синютка. - На противагу цьому ми спільно вшануємо пам'ять загиблих у Гуті Пеняцькій, чим дамо добрий сигнал. Адже це наша спільна пам'ять та спільна історія".

Посол Республіки Польща в Україні Ян Пєкло наголосив, що його держава і надалі підтримуватиме Україну. "З польського боку була, є і буде підтримка для українського народу. А особливо – в інтеграції із Європейським Союзом, - сказав він. - Бо нема Європи без вільної і незалежної України".

Присутні розглянули можливості розвитку співпраці у економічному та інфраструктурному напрямках. Зокрема, голова ОДА розповів про експеримент на пункті пропуску "Краковець - Корчова", де для водіїв авто з українською реєстрацією створили окрему смугу руху. "Цей експеримент суттєво змінив ситуацію у кращу сторону. І ми плануємо невдовзі поширити його на територію пункту Рава-Руська-Гребенне", - додав Олег Синютка.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ