Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Львівщина як дотаційна область першою постраждає від фінансово-економічної кризи – Ігор Шурма

Львівська область як дотаційна область першою постраждає від фінансово-економічної кризи, наслідки якої в Україні реально будуть відчутними у лютому-квітні 2009 року. Про це сьогодні, 14 листопада, під час брифінгу у Львівській міській раді повідомив заступник харківського міського голови Ігор Шурма.

„Ми ще не усвідомлюємо реальних наслідків сьогоднішньої кризи. Їх ми відчуємо у лютому-квітні 2009 року. Проте вже на сьогоднішній день ми бачимо скорочення заробітної плати на 20% на підприємствах та скорочення працівників”, – зазначив він.

Відтак, за словами Шурми, з призупиненням діяльності промислових підприємств України в першу чергу постраждають дотаційні області. А це означає, що на освіту, культуру та охорону здоров’я будуть виділяти значно менше коштів. Окрім того, світова фінансова криза призведе до того, що в Україну почнуть повертатись заробітчани, і буде дуже складно забезпечити їх робочими місцями. На перше півріччя 2009 року очікують, що співвідношення працюючого населення до непрацюючого буде 1 до 1. Тому вже зараз у Харкові проводиться чіткий реєстр вакантних посад для того, щоб забезпечити по максимуму населення роботою. На його думку, щоб область якнайменше відчула наслідки кризи, потрібно якісно впроваджувати антикризові заходи. Зокрема підготовка до Євро-2012 може дати додаткові робочі місця – сказав Шурма.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ